Civil híradóPuskás Tivadar Művelődési, Műszaki-Tudományos Alapítvány

2007. július 7., szombat, Magazin
Névjegy: Puskás Tivadar Művelődési, Műszaki-Tudományos Alapítvány

Alakulás éve: 1993

Tevékenységi terület: oktatás

Küldetés: A Puskás Tivadar Szakközépiskolában folyó oktató-nevelő tevékenység támogatása.

Az alapítványt 1993-ban a Puskás Tivadar Szakközépiskola akkori pedagógusszemélyzete és diákközössége hozta létre azzal a céllal, hogy az intézményben folyó művelődési, sport-, műszaki és tudományos tevékenységek számára megfelelő hátteret biztosítson, az egység tanulóinak és alkalmazottainak erkölcsi és anyagi támogatását is felvállalva.

Az alapítvány mint független, politikamentes szervezet nem profitorientált magánjogi személy, célkitűzései között szerepel a szakközépiskola műszaki-anyagi alapjának fejlesztése, más intézményekkel, hasonló szervezetekkel való együttműködés, sport-, turisztikai és kulturális tevékenységek támogatása, más jogi személyekkel való együttműködés a kezdő és folyamatos szakmai felkészülés terén, felkészítő, szakképző és továbbképző tanfolyamok szervezése saját alkalmazottak és kívülállók részére, az arra érdemes tanulók és pedagógusok anyagi és erkölcsi ösztönzése.

A célkitűzések megvalósítása érdekében az alapítvány felhasznál adományokból, támogatásokból, állami és helyi költségvetésből, nemzetközi pályázatokból származó jövedelmeket.

Az eddigi megvalósítások közül megemlítjük a következőket: iskolabútorzat osztály és szaktermekbe, modern gépkocsi-ellenőrző felszerelés, elektronikai eszközök, számítógépek beszerzése, bentlakó és ingázó tanulók, kezdő pedagógusok támogatása, sportrendezvények (Puskás Kupa, megyei kerékpártúra stb.) és más iskolai rendezvények megszervezése és díjazása, testvériskolai kapcsolatok ápolása, képzési, továbbképzési tanfolyamok támogatása.

Elérhetőségi adatok: Telefon: 0267/313 771, e-mail: office@puskas.educv.ro

Banki adatok: BCR Sf. Gheorghe,

számlaszám: RO67RNCB0124038011720001.

Adószám (cod fiscal): 11236806.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-07: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, apa, nevelőapa, nagyapa, após, jó rokon és szomszéd, a zágoni születésű
KRIZBAI JÓZSEF
életének 55. évében tragikus hirtelenséggel váratlanul elhunyt.
Temetése 2007. július 7-én 14 órakor lesz a zágoni családi háztól a református temetőben.
Pihenése legyen csendes.
A gyászoló család
4196827
2007-07-07: Magazin - Pásztori Tibor Endre:

Sokkal régebbi (Nem kell kitalálni!)

Kitűnő ötlete támadt az Erdély délkeleti csúcsát német lovagrend vitézeinek adományozó II. Endre királynak, hogy az elidegenített javakat visszavegye, Barcaságot a szászok földjéhez kapcsolja, kiknek kiváltságait 1224-ben újból megerősítse.