MotokrosszÚjabb győzelem a cél

2008. július 14., hétfő, Sport
A hét végén, július 19—20-án Zernyesten rendezik meg a román motokrosszbajnokság hatodik futamát, amely egyben a Balkán-bajnokság (Bb) harmadik etapja is (az elmúlt évekkel ellentétben idén, sajnos, még egyetlenegy Bb-futamon sem indult háromszéki versenyző).

Tehát újabb verseny és újabb győzelem áll a sepsiszentgyörgyi motorosok előtt, akik ha megnyerik saját kategóriájuk viadalát, a román pontvadászat mellett a Balkán-bajnokságba is pontoznak. Öt verseny után a hazai küzdelemsorozat géposztályonkénti dobogósai: 50 cm3:1. Szfarli Hunor, 2.Kádár Benedek; 65 cm3: 1. Tompa Krisztián, 1. Tompa Krisztián, 2. Alex Baciu, 3. Tegzős Richárd, 4. Kádár Benedek; MX2: 1. Balázs István, 2. Alexandru Ionescu, 3. Cătălin Cantor; MX1: 1. Simon Zsolt 1. Simon Zsolt, 2. Mihai Stoicescu, 3. Ciprian Marianov.

Pár nap pihenő után a szentgyörgyi fiúk a magyarországi Gyulán vendégszereplenek, ahol július 26—27-én rendezik meg a szlovák—magyar motokrosszbajnokság ötödik versenyét. Az szomszédos országbeli megmérettetés után újabb pár nap megérdemelt pihenő következik, amit az augusztus 2—3-án sorra kerülő hetedik román bajnoki követ. A versenynek Lupény ad otthont. Sok sikert, és hajrá, fiúk! (t.)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2008-07-14: Sport - x:

VII. félmaraton (Atlétika)

A háromszéki Gáll Lajos Futókör szervezésében július 26-án újra sor kerül a hagyományos Szentgyörgyi félmaratonra.
2008-07-14: Sport - x:

Naptár (Magyarok az olimpiai játékokon)

Július 14. Negyvenhét éve hunyt el a Nagykikindán született (1882) Bogen Albert vívó, aki két vívósportban — kard és párbajtőr —, két olimpián, két ország színeiben lépett a pástra. Az 1912-es stockholmi olimpián Ausztria színeiben tagja volt az ezüstérmet nyert kardcsapatnak, 1928-ban magyar színekben a párbajtőrcsapattal szerepelt, sajnos, nem jutott a dobogó közelébe. * Ma harmincnégy éve született Érmihályfalván Kecskés Zoltán súlyemelő, aki az 1996-os atlantai olimpián 8. helyen végzett a 64 kg-osok súlycsoportjában.