Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SporttáncIndulási jogot szereztek a horvátországi világbajnokságra

2018. február 27., kedd, Sport

Február 23–25. között Bukarestben rendezték meg a Dance Star országos táncversenyt, amely egyben az előválogató is volt a horvátországi Dance Star világbajnokságra. A versenyen a Sport-All Sportegyesület Z Dance táncszakosztálya az MTV kategóriában két produkcióval nevezte táncosait.

 

A Brandabura Ingrid, Stinghe Szofia Lei­la és Cojocaru Adrienn Kriszta összetételű hármas az ifjúsági korosztály trió kategóriájában mindenkit maga mögé utasítva az első helyen zárt, de a szentgyörgyiek emellett egy harmadik helyezést is begyűjtöttek az ifjúsági korosztály csoportversenyében a Brandabura Ingrid, Stinghe Szofia Leila, Cojocaru Adrienn Kriszta, Policsek Orsolya, Policsek Hanna, Pataki Adrienn és Simon Johanna összeállítású együttessel.
„A trióban nagyon bíztunk, mert az ősszel harmadik helyet szereztek Bukarestben a Dance Festival versenyen, és akkor nyilvánvalóvá vált, mit kell javítani a koreográfián. Januárban fogtunk neki a változtatásoknak, és úgy éreztük, elég idő jutott a felkészülésre. Mivel a táncegyesületünk az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt fektetett a pompontáncra, a csoportos versenyprodukció felkészítésére kevesebb időnk maradt. Az eredményekkel nagyon elégedettek vagyunk, és lelkesen készülünk a Porečben rendezendő világbajnokságra” – értékelt Vass-Vitus Kinga.
A hármas és a csoport is indulási jogot szerzett a május 23–27. között megrendezendő horvátországi világbajnokságra. Sándor Lilla és Vass-Vitus Kinga oktatók köszönik a szülők és Bartók Ildikó varrónő támogatását és munkáját. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2018-02-27: Sport - :

Új ausztrál játékos a szezon hátralévő részére (Kosárlabda)

A háromszoros Román Kupa-győztes és kétszeres bajnok Sepsi-SIC csapata az elmúlt hétvégén jelentette be, hogy a 2017–2018-as idény hátralévő részére leszerződtették a 23 esztendős Carley Monika Mijović ausztrál kosárlabdázót. A szerb felmenőkkel is rendelkező játékos csütörtökön érkezett meg Sepsiszentgyörgyre, s ő is végigszurkolta újdonsült együttese összes mérkőzését a kupasorozat hazai rendezésű nyolcas döntőjében, s a végén együtt örült csapattársaival.
2018-02-27: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Háztűznézőben Mikóújfaluban

A szűkebb Olt-völgyben kicsit vastagabb a hóréteg, s az az érzése az ideérkezőnek, hogy „itt nagyobb a tél”. Nincs ezzel semmi baj, legalább jobban átvészeli ezt az időszakot a gabona a hótakaró alatt. Mi azonban azt kerestük, hogy miként zajlik az élet, főleg a közösséget szolgáló események, ugyanis a hótakaró leple alatt téliesen ugyan, de nem állt meg. Mikóújfaluban pörögnek az események, s mindenki úgy óhajtja, hogy „megrázkódtatások nélkül zökkenjünk át a tavaszba.”