Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új szálloda nyílt Sepsiszentgyörgyön

2018. március 2., péntek, Közélet

Két autóbusznyi vendéget is el tud szállásolni a nemrég nyílt sepsiszentgyörgyi Fidelitas Szálló. Az egykori textilgyári ún. leányblokkot magyar állami támogatással az Erdélyi Református Egyházkerület vásárolta meg és alakíttatta át főként a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem helyi tagozatán tanuló diákok kollégiumának.


A Fidelitas-kollégiumot tavaly Szent György Napokkor avatták fel, de jó ideig nem működhetett, mivel a romániai jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy egy fedél alatt szálloda és bentlakás is működjék – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján az egység vezetője, Kerestély László és helyettese, Pakot István. Ezért a bentlakási részt kétcsillagos szállodai szobákká alakították.
Így a Fidelitas Hotel Spa & Conference néven december 4. óta ideiglenes engedéllyel működő szálló kétágyas háromcsillagos és háromágyas kétcsillagos szobákkal várja a vendégeket. A tulajdonos az egyházkerület, a működtetéssel a kolozsvári Fidelitas Import Export Kft.-t bízta meg. Az elsődleges cél a bentlakás fenntartása, a fennmaradó nyereséget egyházi célokra fordítják.
A hotelben a szállásköltségben benne foglaltatik a reggeli is. Külsős vendégek is használhatják az este 10-ig kiszolgáló bárt, továbbá a wellness-egységet, melyben finn- és gőzszauna, valamint pezsgőfürdő található. Ezen kívül a tetőtérben kialakított kisebb, legfennebb 50 főig és a nagyobb, legtöbb 120 főig használható konferenciatermet is kiadják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2018-03-02: Közélet - Szekeres Attila:

Átadták a fájdalomdíjat, avagy az ütős székely igazság (A főfogyasztóvédő orra )

Nagyon-nagyon köszöni az összefogást és a támogatást – mondotta lapunknak a háromszéki főfogyasztóvédőt „orrba verő”, a román igazságszolgáltatás által elítélt Leheta Lóránt Zsolt, akinek a magyar pártok háromszéki szervezetei tegnap adták át az összegyűjtött „fájdalomdíjat”. A kamionsofőr meghatódva tette hozzá: egy idős asszony betegnyugdíjából adományozott 100 lejt.
2018-03-02: Máról holnapra - Nagy D. István:

Lovak elé a szekeret

Ha eddig valakinek kétségei lettek volna, hogy a kormány egy porcelánboltba szabadult elefánt „elegáns és óvatos” mozdulataival igyekszik mindenáron irányítani e szerencsétlen csillagzat alatt született országot, annak aggályait biztosan szökőárként mosta el a munkaügyi minisztériumot eddig is igen hektikusan vezető Lia Olguţa Vasilescu szerdai, az orvosok, nővérek bérét illető bejelentése.