Megolvadt a főtéri jég

2018. március 6., kedd, Közélet

A tegnapi napsütés véget vetett a főtéri korcsolyázásnak Sepsiszentgyörgyön: a jégpálya megolvadt, már nem lehetett ráállni, és mivel a következő napokra egyre melegebb időt jósolnak, a bezárása mellett döntöttek.

  • Többé nem korcsolyázhatunk a főtéri pályán. Albert Levente felvétele
    Többé nem korcsolyázhatunk a főtéri pályán. Albert Levente felvétele


De ezért nem kell szegre akasztani a korcsolyákat: a Sepsi Aréna melletti sátorban várhatóan március végéig tartható a hűvösebb klíma, tehát néhány hétig még jégre lehet állni. Korcsolyát ott is lehet bérelni, a jegyárak ott sem magasabbak, a város szélére való kijutás, illetve a hazamenés okozhat némi nehézséget. Az Arénánál a nap nagyobbik részében a jégkorongosok edzenek, de szerdán és pénteken este fél nyolctól fél tízig, hétvégén pedig 11–13, illetve 19–21 óra között a nagyközönség számára nyitott a korcsolyapálya. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2018-03-06: Közélet - Fekete Réka:

A Mikes-iskola a házigazda (Erasmus-program )

A jelenkori európai jelenségek megértése és a jövőre való felkészülés csak a múlt megismerése révén lehetséges – állítják az öt ország részvételével tavaly indult Erasmus-program nyertesei, akik a héten a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceumban tartják második találkozójukat. A magyarországi, portugáliai, finnországi, törökországi diákok és tanárok, valamint a házigazdák tegnap egy képzeletbeli Európa-vonatot állítottak fel, amelyben mindenki elhelyezett néhányat a saját kultúráját képviselő értékek közül.
2018-03-06: Közélet - :

Átjárón ütötték el

Súlyos sérüléseket szenvedett az a 40 éves férfi, akit elütött egy személygépkocsi tegnap reggel Kézdivásárhelyen a Gyárak úton egy gyalogátjárón.