Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hány Fodor van a szoknyánkon?

2008. július 15., kedd, Máról holnapra
A népdal szerint tizenhárom. De ugyancsak a nóta szerint, a hoppon maradt lány tizenkettőt levágat belőle, és marad az egyetlen Fodor.

Fodor Gábor újsütetű — a szavazatok számát tekintve éppen hogy — SZDSZ-elnök első ,,külföldi" útja Erdélybe vezetett. Meg is kapta a magáét az Erdélyi Magyar Ifjaktól, akik eme ,,külföldi út" fodrának a levágását követelték.

Ne játszadozzunk a szavakkal, inkább utaljunk arra, hogy a ,,külföld" szó mögött — országhatárok csakugyan vannak — egyéb búvik meg: az, hogy az SZDSZ eddigi politikai szájtartása és a külföldön élő magyarokat, ezek kollektív jogait elutasító álliberális szókatyvasza, a kettős állampolgárság megszavazásának nyakát kitekerő manőverei, a magyar nemzeti szimbólumok elutasítása miatt az erdélyi tyúkok nem rántottának tojták a tojást. Eörsi Mátyás néhányszor megesett térülése-fordulása botrányba fulladt, s véle az SZDSZ odajutott, hogy képviselői a liberális módra szeretett Erdélyt inkább átrepülték Bukarestig, mert a tojást a röppálya magasába nem lehet kézzel feljuttatni.

Szóval Fodor Gábor és az SZDSZ-es stáb Erdélybe, Tusnádfürdőre és Marosvásárhelyre látogatott. Látogatásuk célját a sajtó révén előzetesen megszellőztették. Fodor Gábor kijelentései a szavak szintjén figyelemre méltó fordulatot előlegeznek az SZDSZ határokon túli politikájában: az egyéni szabadságjogok igenlése mellé oda tudják pászítani az autonómia, tehát a közösségi jogok igénylését is. ,,Mind az egyének, mind a közösségek számára a legjobb megoldás az autonómia" — hangzott el a Fodor Gábor szájából az ígéretes ige. A helyzet az, hogy Brüsszelben az éppen háromszéki gyökerű Szent-Iványi István eddig is a többi magyar képviselővel együtt tudott működni kisebbségi ügyekben. Otthon, Magyarországon is elmozdulást észlelhetünk az SZDSZ—Fidesz-kapcsolatokban — gyakran ígéretesebbet, mint az MDF töredékpárt részéről —, s a magyar közvéleményt borzoló ,,meleg büszkeség" megítélésében is mértéktartóbbak voltak, mint eddig. Az SZDSZ-nek szüksége van erre az irányváltásra, hiszen népszerűtlensége negatív rekordokat dönt. Gyurcsány Ferenc és kormányából kicsavarták pártjuk és pozícióik számára a lé maximumát, és most finom fordulattal, ha nem is igazolnak át egy másik csapathoz, némi népszerűségnövelés céljából egy-két fodrot a pártszoknyához toldanak, mielőtt a választók a szavazatok ollójával levágnák a rokolyát. Érdekes, hogy mostani útjuk során még Eörsi miatt sem tört ki botrány. Igaz, hogy bölcs maradt, mert hallgatott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 758
szavazógép
2008-07-15: Közélet - Farcádi Botond:

Valami megmozdult (Falusi ifjúsági szervezetek)

Kevés kivételtől eltekintve a vidéki önkormányzatok nem támogatják kellőképpen a településen működő ifjúsági szervezeteket — mondta Tischler Ferenc legutóbbi sajtótájékoztatóján. A Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője éppen ezért a közeljövőben találkozni szeretne a falusi polgármesterekkel, és arról próbálja majd meggyőzni őket, hogy az ifjúsági szervezetek támogatása fellendítheti a közösségi életet.
2008-07-15: Közélet - Farkas Réka:

Nem lesz állóurnás előválasztás (Központosítja a jelöltállítást az RMDSZ)

Nem állóurnás előválasztásokon, hanem küldöttgyűlésen rangsorolják az őszi választásokon megméretkező képviselő- és szenátorjelölteket — erről döntött múlt héten a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT). Márton Árpád, a képviselőházi frakció vezetője, a SZÁT tagja kérdésünkre elmondta: ősszel az egyéni körzetes választás bevezetése miatt új helyzet lesz, így ehhez alkalmazkodva módosították az eddigi rangsorolási módszert.