Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hány Fodor van a szoknyánkon?

2008. július 15., kedd, Máról holnapra
A népdal szerint tizenhárom. De ugyancsak a nóta szerint, a hoppon maradt lány tizenkettőt levágat belőle, és marad az egyetlen Fodor.

Fodor Gábor újsütetű — a szavazatok számát tekintve éppen hogy — SZDSZ-elnök első ,,külföldi" útja Erdélybe vezetett. Meg is kapta a magáét az Erdélyi Magyar Ifjaktól, akik eme ,,külföldi út" fodrának a levágását követelték.

Ne játszadozzunk a szavakkal, inkább utaljunk arra, hogy a ,,külföld" szó mögött — országhatárok csakugyan vannak — egyéb búvik meg: az, hogy az SZDSZ eddigi politikai szájtartása és a külföldön élő magyarokat, ezek kollektív jogait elutasító álliberális szókatyvasza, a kettős állampolgárság megszavazásának nyakát kitekerő manőverei, a magyar nemzeti szimbólumok elutasítása miatt az erdélyi tyúkok nem rántottának tojták a tojást. Eörsi Mátyás néhányszor megesett térülése-fordulása botrányba fulladt, s véle az SZDSZ odajutott, hogy képviselői a liberális módra szeretett Erdélyt inkább átrepülték Bukarestig, mert a tojást a röppálya magasába nem lehet kézzel feljuttatni.

Szóval Fodor Gábor és az SZDSZ-es stáb Erdélybe, Tusnádfürdőre és Marosvásárhelyre látogatott. Látogatásuk célját a sajtó révén előzetesen megszellőztették. Fodor Gábor kijelentései a szavak szintjén figyelemre méltó fordulatot előlegeznek az SZDSZ határokon túli politikájában: az egyéni szabadságjogok igenlése mellé oda tudják pászítani az autonómia, tehát a közösségi jogok igénylését is. ,,Mind az egyének, mind a közösségek számára a legjobb megoldás az autonómia" — hangzott el a Fodor Gábor szájából az ígéretes ige. A helyzet az, hogy Brüsszelben az éppen háromszéki gyökerű Szent-Iványi István eddig is a többi magyar képviselővel együtt tudott működni kisebbségi ügyekben. Otthon, Magyarországon is elmozdulást észlelhetünk az SZDSZ—Fidesz-kapcsolatokban — gyakran ígéretesebbet, mint az MDF töredékpárt részéről —, s a magyar közvéleményt borzoló ,,meleg büszkeség" megítélésében is mértéktartóbbak voltak, mint eddig. Az SZDSZ-nek szüksége van erre az irányváltásra, hiszen népszerűtlensége negatív rekordokat dönt. Gyurcsány Ferenc és kormányából kicsavarták pártjuk és pozícióik számára a lé maximumát, és most finom fordulattal, ha nem is igazolnak át egy másik csapathoz, némi népszerűségnövelés céljából egy-két fodrot a pártszoknyához toldanak, mielőtt a választók a szavazatok ollójával levágnák a rokolyát. Érdekes, hogy mostani útjuk során még Eörsi miatt sem tört ki botrány. Igaz, hogy bölcs maradt, mert hallgatott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 942
szavazógép
2008-07-15: Közélet - Farcádi Botond:

Valami megmozdult (Falusi ifjúsági szervezetek)

Kevés kivételtől eltekintve a vidéki önkormányzatok nem támogatják kellőképpen a településen működő ifjúsági szervezeteket — mondta Tischler Ferenc legutóbbi sajtótájékoztatóján. A Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője éppen ezért a közeljövőben találkozni szeretne a falusi polgármesterekkel, és arról próbálja majd meggyőzni őket, hogy az ifjúsági szervezetek támogatása fellendítheti a közösségi életet.
2008-07-15: Közélet - Farkas Réka:

Nem lesz állóurnás előválasztás (Központosítja a jelöltállítást az RMDSZ)

Nem állóurnás előválasztásokon, hanem küldöttgyűlésen rangsorolják az őszi választásokon megméretkező képviselő- és szenátorjelölteket — erről döntött múlt héten a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT). Márton Árpád, a képviselőházi frakció vezetője, a SZÁT tagja kérdésünkre elmondta: ősszel az egyéni körzetes választás bevezetése miatt új helyzet lesz, így ehhez alkalmazkodva módosították az eddigi rangsorolási módszert.