Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bezárja posztgraduális képzését a hírszerző szolgálat

2018. március 8., csütörtök, Belföld

A román hírszerző szolgálat úgy döntött, bezárja az egyetemén működő posztgraduális képzést, miután Eugen Teodorovici pénzügyminiszter tavaly kijelentette: úgy szerzett ott diplomát, hogy részt sem vett a kurzusokon – tudósított tegnap a román sajtó.


A Pressone.ro portál értesülése szerint a Mihai Viteazul Nemzeti Hírszerzési Akadémia keretében működő, posztgraduális képzést biztosító részleget megszüntetik. Korábban már felfüggesztették működését, miután Teodorovici elismerte a közszolgálati televízió egyik októberi műsorában, hogy az egyetemtől diplomát kapott. A miniszter a felsőoktatási intézmény nevét sem tudta megmondani, hiszen mint bevallotta, egy órát sem töltött a kurzusokon, ráadásul az oklevélért sem kellett elmennie, hanem elküldték az irodájába.
A posztgraduális képzést biztosító intézmény honlapján olvasható információk szerint a kurzusok révén a Román Hírszerző Szolgálat civilek biztonsági kérdésekkel kapcsolatos ismereteit akarja gyarapítani. A képzés komolyságát illetően az első kételyek tavaly szep­temberben merültek fel, miután a korrupcióellenes ügyészség egyik lehallgatási jegyzőkönyve szerint George Maior volt hírszerzési főnök tanácsadója javasolta egy vádlottnak, végezzen el a hírszerzés egyetemén egy három hónapos képzést, mert sokat segít majd neki politikai pályafutásában a kapcsolathálózat-építésben.
A 2002-ben alapított hírszerzési akadémián csaknem kilencszáz személy szerzett oklevelet, közülük mindössze negyvenen voltak a hírszerzés alkalmazottjai. A többiek politikusok, újságírók, üzletemberek, civil szervezetek munkatársai, valamint közigazgatásban dolgozók voltak. Az egyetemen szereztek oklevelet többek között Sorin Grindeanu és Mihai Tudose volt miniszterelnökök – írta a Pressone.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1100
szavazógép
2018-03-08: Emlékezet - József Álmos:

A szovjet katonai fennhatóság képei Észak-Erdélyben és Székelyföldön (Történelem bélyegeken (3.) )

Sorozatom előző írásában a bécsi diktátumok filatéliai emlékeit mutattam be. A területében megnövekedett ország csupán néhány évig tartó gazdasági és szellemi fellendülését, további felfelé ívelő pályáját a második világháború végső kimenetele akadályozta meg. Negyedszázad leforgása alatt most már másodszor elfoglalt területeken visszatért a régi fennhatóság. Az alábbiakban az Észak-Erdélyben és Székelyföldön 1944 novemberétől a lakosság életét elviselhetővé tevő, négy hónapos szovjet katonai fennhatóság alatt született filatéliai dokumentumokból nyújtok ízelítőt.
2018-03-08: Belföld - :

Figyelmeztet a csendőrség (Székely szabadság napja )

A tömegrendezvények megszervezését szabályozó törvényes előírások betartására szólította fel a marosvásárhelyi csendőrség a székely szabadság napja alkalmából tartandó szombati marosvásárhelyi megemlékezés és felvonulás résztvevőit.