Kárpátaljai robbantás A magyarok is felelősek?

2018. március 8., csütörtök, Világfigyelő

A kárpátaljai székhelyű Egységes Központ (JC) ukrán párt tegnap közzétett nyilatkozata szerint az államhatalom semmit nem tett a magyarellenes provokációk megelőzése érdekében, s mivel a helyi magyar pártok és szervezetek is részesei a hatalomnak, ezért vele egyenlő mértékben felelősek a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség székházának a felgyújtásáért.


A mukachevo.net munkácsi hírportálon megjelent közleményében a JC azt állította: „Kárpátalján nem volt, nincs és nem lesz semmilyen alapja a nemzetiségek közötti viszálykodásnak.” Szerinte a magyarokat és a többi nemzetiséget semmi nem fenyegeti, minden lehetőségük megvan a kulturális, szociális és gazdasági fejlődéshez. Mindazonáltal az ukrán államhatalomnak minden tőle telhetőt meg kell tennie a kárpátaljai helyzet mesterséges destabilizálásának megakadályozása érdekében – áll a nyilatkozatban.
A JC felszólítja a magyar politikusokat és az államhatalom képviselőit, hogy erőfeszítéseiket a provokációk megelőzésére, a rend biztosítására és a régió­ban élő minden lakos biztonságának a megerősítésére, ne pedig mesterséges feszültségkeltésre irányítsák.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1776
szavazógép
2018-03-08: Világfigyelő - :

Aggasztó törvények Ukrajnában

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) tegnap Ungváron kiadott nyilatkozatában sajnálatosnak nevezi, hogy az ukrán alkotmánybíróság eltörölte a kisebbségbarát nyelvtörvényt, és aggasztóaknak tartja a parlament előtt lévő, további jogfosztással fenyegető nyelvtörvénytervezeteket.
2018-03-08: Világfigyelő - :

Kibontakozóban a kereskedelmi háború

Kemény szavakkal bírálta Donald Trump amerikai elnök a vámtarifák bevezetésére válaszlépéseket fontolgató Európai Uniót, és nagy adókkal fenyegette meg az európai közösséget, mivel szerinte kereskedelempolitikai ügyekben nem bánnak jól az Egyesült Államokkal. Az amerikai elnökkel még saját csapatából sem ért mindenki egyet, bejelentette távozását a washingtoni Fehér Ház stábjából Gary Cohn, a befolyásos Országos Gazdasági Bizottság vezetője.