Kőügyek

2018. március 8., csütörtök, Közélet
Sebestyén Lajost leginkább arról ismeri mindenki, hogy mindenhol ott van, ahol két cintányért összeütnek. Igaz ugyan, hogy a mondássá vált zenei tevékenység nem teljességgel vonatkoztatható rá, hiszen említett hangszert a régizenében meglehetősen ritkán használják – de ezek után nyilvánvaló, hogy arról a Sebestyén Lajosról van szó, aki a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum lelkes tanára, számos, kollégáival vagy diákjaival alakított zenekarának mozgatórugója.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

És ez utóbbi műszaki kifejezés nagyon is találó rá, a Tanár úr ugyanis állandóan készül valamire, jár-kel, kutat – és talál is. Azt ugyanis már kevesebben tudják róla – bár többször is kiállított már –, hogy szenvedélyes gyűjtő. Leginkább a kövek vonzzák és mozgatják meg fantáziáját, de a különleges formájú, természet adta göcsörtösségükben vagy külső beavatkozás okán elváltozott alakú ágak, gyökerek éppúgy érdeklik. És mert természetjáró ember, talál is mindig valami érdekeset, bár sokszor az utcán hevernek a legszebb, legtalányosabb darabok. Egy kő ábrázolhat például madarat vagy rinocéroszt – attól függően, ki nézi és milyen történetet asszociál hozzá. Nos, ezekből a természet alkotta szobrokból nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Lábas Ház alagsori kiállítóterének idei első időszakos tárlata tegnap délután, amely önmagában, látványként is érdekes, varázsát azonban a „szobrász” adja. Sebestyén Lajos ugyanis szívesen vállalkozik tárlatvezetésre (ehhez előzetes egyeztetés szükséges, az érdeklődők a Lábas Ház 0267 316 474-es telefonszámán jelentkezhetnek), és történeteit meghallgatni épp annyira érdemes, mint kiállítását megnézni.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-08 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-08: Jegyzet - :

Szeretek nőnek lenni

Nőnap, gyermeknap, anyák napja, apák napja és az „örökölt ünnepek: Valentin-nap, halloween...
Kikérhetném magamnak, hogy nem csak egy márciusi dátumon vagyok nő, aztán anya, és a gyermekeim apja sem egy nap erejéig elkötelezett szülő. Mégis kapnak tőlem valamit a szeretteim, és volt, hogy nőnapra nekem is járt egy szál virág.
2018-03-08: Közélet - Váry O. Péter:

Verssel válaszoló (70 éves Bogdán László )

Kevés az olyan téma és még kevesebb az olyan ember, amiről, akiről ne írt volna verset – amelyet alkalom adódván fel is olvas. Vagy ha nincs kéznél kötete, emlékezetből elmond. És ha mégis akadna olyan téma/ember, amit/akit nem verselt meg, hát pontosan tudja, ki tette azt meg. Hatalmas olvasottság és kitűnő emlékezőtehetség – a személyes élmények mellett ezt emelték ki mindannyian, akik Bogdán László író, költő, a Háromszék főmunkatársa „prefixváltó” születésnapjára összegyűltek őt köszönteni.