A zajszint is fontos

2008. július 15., kedd, Közélet

Villamos háztartási gépeket most már különösebb fenntartás nélkül vásárolhatunk, e téren viszonylag rendben áll a kereskedők szénája ― a fogyasztóvédelem egy nemrég lezajlott ellenőrző kampány során csak a zajszint feltüntetésének hiányát észlelte, tízből hét üzletben.

A vevőnek ugyanis jó még a beszerzés előtt tudnia, hogy a hajszárító, tésztakavaró, hűtő és gőzelszívó hangerejét elviselhetőnek tartja-e, mert nem mindegyik próbálható ki teljes üzemben a helyszínen. A hétből hat céget megbírságoltak, egyenként ezer lejjel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2008-07-15: Közélet - Iochom István:

Kijavították a régi szeszgyár homlokzatát

Szentkatolna polgármesteri hivatala a nemrég befejezte az egykori szeszgyár homlokzatának a felújítását, a külső meszelést elvégezték, az épület előtti kerítés léceinek a felszerelése maradt még hátra. Tusa Levente községi polgármester elmondása szerint idén nem folytatják a tatarozást, jövőre a belső felújítás következik, amikor nyugdíjasklubot alakítanának ki, és ugyancsak ide költözne át a községi könyvtár.
2008-07-16: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Röviden
Zárva a székház. A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi székházában, valamint Tőkés László irodájában augusztus 31-ig szünetel az ügyfélfogadás.
Áramszünet. Ma 8—14 óráig Ozsdolán a 2-es transzformátor körzetében, mától péntekig naponta 9—14 óráig Szörcsén és Depsőben, holnap 8—14 óráig Nagyajtán, Bö­lönben és Bölönpatakon szünetel az áramszolgáltatás.