Hírsaláta

2018. március 13., kedd, Belföld
FELJELENTETTÉK IOHANNIST ÉS KÖVESIT. Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (ODT) tett panaszt a Lumea Justiţiei portál szerkesztősége (luju.ro) Klaus Iohannis államfő és Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész ellen: azt kifogásolják, hogy mindketten többször használták a „bűnügyisek”, illetve „vádlottak” kifejezést azokra, akik „támadják az igazságszolgáltatást”. A feljelentést február 19-én nyújtották be, az ODT a szokásos eljárás értelmében minden érintett felet beidézett, tegnap meg is kapta az álláspontjukat, és március 26-án fog dönteni arról, hogy jogos-e az újságírók panasza. (Hotnews)
 
AZ SZDP SZÍNE-JAVA. Elképesztő mennyiségű szemetet hagyott maga után a Szociáldemokrata Párt szombati rendkívüli kongresszusának közel 4000 résztvevője. Az országot vezető politikai alakulat helyi és megyei vezetői az elegáns bukaresti Sala Palatului teremben szék alá dobált, sok esetben cigarettacsikkel töltött palackok, papírok, nyomtatványok, csomagolóanyagok garmadáit hagyták hátra. (Digi24)
JÁRDÁRA LÖKTÉK A HALOTTAT. Sokkoló jelenetnek lehettek tanúi a Piteşti központjában tartózkodó járókelők vasárnap délután: a járdára löktek egy autóból egy halott fiatalembert. A gépkocsi  elhajtott, de utasait este előállították és kihallgatták. A holttesten nem voltak külsérelmi nyomok, azonosításakor derült ki, hogy egy drogfogyasztásért bűnvádi eljárás alatt álló 28 éves fiatalemberről van szó. Elképzelhető, hogy halálát drogtúladagolás okozta. A gépkocsiban rosszul lett, társai pedig nem akartak kellemetlenségbe keveredni miatta, ezért a lakása közelében kitették a kocsiból. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy ekkor még életben volt-e az áldozat, vagy már nem – ettől függ ugyanis az eset bűnvádi besorolása, azaz a kiróható büntetés mértéke. (Adevărul)
Cikk megjelenési időpontja: 2018-03-13 00:00
Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint kétirányúvá kellene-e tenni a sepsiszentgyörgyi Gábor Áron utcát?eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2018-03-13: Belföld - :

Ürülnek a börtönök

Csökkenő tendenciát mutat a fogvatartottak száma, többen hagyják el a börtönöket, mint ahányan elkezdik szabadságvesztéssel járó büntetésüket – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Tudorel Toader igazságügyi miniszter.
2018-03-13: Világfigyelő - :

Igazát keresi Dabis Attila

Dabis Attila politikai okokat sejt a Romániából történt kiutasítása hátterében, és közölte, hogy jogorvoslatért folyamodik a román hatóságokhoz.