Francia barátság

2018. április 13., péntek, Belföld

A schengeni övezethez, illetve az OECD-hez való csatlakozásról is tárgyalt tegnap Viorica Dăncilă kormányfő Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszterrel.

A látogatásnak több apropója van: tíz éve írták alá a két ország közötti stratégiai partnerségről szóló nyilatkozatot, idén decemberben kezdődik a Románia–Franciaország Szezon elnevezésű nagyszabású kulturális és diplomáciai projekt, ezzel egy időben pedig Románia először veheti át az Európai Unió Tanácsának elnökségét, és Románia fennállásának századik évfordulója is köthető Franciaországhoz, amelynek komoly hozzájárulása volt az ország mai arcának kialakításához. 2017-ben a Franciaország és Románia közötti gazdasági kapcsolatok értéke meghaladta a nyolcmilliárd eurót.

 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2018-04-13: Belföld - :

Iohannisra várnak

Klaus Iohannis államfő döntését várja Laura Codruţa Kövesi ügyében Viorica Dăncilă.
2018-04-14: Életutak - Csinta Samu:

A beteg elől diagnózisát eltitkolni nem szabad - Beszélgetés dr. Madaras Sándor idegsebész főorvossal (Orvosaink)

Másfél évtizeden át a székelyföldi „gerincesek” szinte kizárólagos gyógyítója volt. Dr. Madaras Sándor azonban nemcsak idegsebész, hanem irigylésre méltó kollekcióval rendelkező műgyűjtő is, aki orvosetikai kérdésekben is figyelemre méltó álláspontot képvisel.