Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szimbolikus diófát ültettek

2018. április 14., szombat, Közélet

Szerdán délután Fortyogófürdőn a borvízforrás közelében levő szabadidős parkban elültették a „férfi felelősség fáját”. Ezt megelőzően a Férfiak klubja szervezésében Csíkszeredában, Kászonaltízben és Sepsiszentgyörgyön került sor hasonló eseményre.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A kézdivásárhelyi faültetés házigazdája Barta Vilmos, a Nexxon Kft. társtulajdonosa volt. A „férfi felelősség fáját” jelképező diófacsemeték telepítése 2017 októberében kezdődött, s minden év tavaszán és őszén folytatódik. A csemete elültetése és az emléktábla betonba öntése előtt a Budapesten élő, Csíkszeredában született Bedő Imre közgazdász, a Férfiak Klubja alapítója szólt az egybegyűltekhez. Elmondta: azt szeretnék, ha a lehető legtöbb Kárpát-medencei településen el tudnák ültetni ezt a fát.

A Férfiak Klubja ezzel az akcióval a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

A diófa elültetése és gondozása jelképezi a férfi mintaszerű fontosságát a férfi-nő szövetség megerősítésében, a gyermeknevelésben, családösszetartásban és a jövő nemzedék számára élhető társadalom kialakításában.

„Nagyon fontosnak tartjuk a hasonló szimbólumrendszerek kialakítását, amelyek mindennapi életünkben is felhívják a figyelmet arra, hogy a családközpontú, jövő-orientált, a fiatalabb nemzedékek számára mintaértékű férfiakra nagyobb szükség van, mint valaha. Mi, férfiak hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni, hogy a jövő társadalmát nemcsak a munkahelyünkön, hanem főként az otthonunkban, a példamutatásunkkal, az értékeink átadásával, a nőkkel való szövetségünk folyamatos erősítésével építjük. Azt gondolom, a mai hazai társadalom egyik legsúlyosabb problémája a családok szétesése, a válások számának aggasztó növekedése, amelyért a férfiak és a nők egyaránt felelősek. A Férfiak Klubja – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – 2013 óta számtalan olyan kezdeményezést valósított meg, amely a fenti törekvések visszaszorítását célozta, mert hiszünk benne, hogy igenis van lehetőségünk egy, a férfiak és a nők belső értékein nyugvó, egészségesebb családmodellt támogatni” – hangsúlyozta Bedő Imre, aki arra is figyelmeztetett, hogy „a jövő otthon épül”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 606
szavazógép
2018-04-14: Közélet - Nagy B. Sándor:

Sepsiszentgyörgyön a tuva sámán

Rendhagyó filmbemutatóra kerül sor holnap, vasárnap este 19 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség gyülekezeti termében. Kanalas Éva énekes, gyűjtő, hangkutató több hónapot töltött a dél-szibériai Tuva Köztársaságban, ahol páratlan etnográfiai felvételeket készített az archaikus és napjainkban is élő sámánhagyományról, és az ojun nemzetségéből származó Sii-oglu Adigzsi Csajákcsi-Kám mindennapi sámántevékenységéről. A rendező szerint egykor őseink is ilyen szertartásokat végezhettek.
2018-04-14: Közélet - Fekete Réka:

Folytatódik a beiratkozás (Előkészítő osztályok)

Még négyszázhúsz szabad helyre lehet jelentkezni Háromszék iskoláinak ősszel induló előkészítő osztályaiba, a csütörtökön kezdődött második beiratkozási időszak április 18-ig tart.