Székelyföldi Fair Play

2008. július 21., hétfő, Sport

Székelyföldön és egész Erdélyben évszázadokon át a kölcsönös megértés, tisztelet és a tolerancia eszméi vezérelték az embereket. A vidék, a városok lakói, sportolók és szurkolók, klub- vagy egyesületi támogatók és idegenforgalmi szervezők a türelmesség, megértés és a kölcsönös tisztelet hazájának nevezték, tekintették a régiót. Ezen eszmék vezérelték 1972 őszén a HARGITAI FAIR PLAY KUPA útnak indítását.

Hogy mit jelentett Székelyföldön a sportolóknak és sportbarátoknak a Fair Play?

— Az írott és íratlan játékszabályok ismeretét, tiszteletben tartását, betartását a sport- és a mindennapi életben.

— A siker, a győzelem érdekében kifejtett jó tettek, a sportszerű küzdelem ösztönzése, tudatosítása, a sport tisztaságának védelme a ,,pályán győzzön a jobbik" elv jegyében.

— A versenytársak (csapattársak és ellenfelek), szurkolók, játék- és sportvezetők iránti kölcsönös tiszteletadás bármilyen körülmények között, pályán és pályán kívül.

— A sportolók testi épségének, egészségvédelmének biztosítása, a tiltott ajzószerek szigorú mellőzése, ellenőrzése.

— A játékvezetés tisztaságának, objektivitásának érvényesítése a becsületesség jegyében. A bírók tevékenységének zavarása, más eszközökkel való befolyásolása, a bírók megfélemlítése ellentétben áll a Fair Play elveivel.

— Az írott és elektromos sajtó munkatársainak objektivitása, az igazság, a valóság tükrözése, közlése.

— A sportolók klubhoz, egyesülethez, közösséghez, szülővároshoz, Székelyföldhöz és a hazához való hűségének erősítése a megmaradás, a sportdicsőség jegyében.

Az újonnan életre hívott Fair Play-bizottság a fenti alapelvek alapján minden év végén, figyelembe véve az eredményeket is, díjazni fogja a díjra érdemes sportolókat, csapatokat, edzőket, játékvezetőket, szervezőket, szponzorokat. A Hargita megyei sportigazgatóság, a csíkszeredai municípiumi tanács az élsportolók év végi gáláján a Fair Play-bizottság javaslata alapján a SZÉKELYFÖLD, FAIR PLAY, BECSÜLET vándorserleggel fogja jutalmazni a legjobb sporteredményt (hivatásos és tömegsport terén) elért, bázisfejlesztést felmutató székelyföldi várost.

Hinni merjük, hogy igyekezetünk meghozza a várt eredményt, és Székelyföld sportja az lesz, amire rejtve őrzött, még fel nem fedezett tehetségei feljogosítják.

Úgy legyen!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1500
szavazógép
2008-07-21: Sport - Tibodi Ferenc:

Vass Ildikó a válogatottban (Kosárlabda)

A sepsiszentgyörgyi kosárlabdázó a napokban csatlakozott a 2009-es Európa-bajnokságra készülő válogatotthoz, amely jelen pillanatban külföldön edzőtáborozik. A jövő évi kontinensviadalnak Litvánia ad otthont, a román válogatott pedig Franciaországgal, Horvátországgal, Magyarországgal, és Szlovákiával van egy csoportban.
2008-07-21: Sport - Áros Károly:

A Balkán-bajnokságra mennek (Cselgáncs)

A Nagy Mózes Sportklub két cselgáncsozóját meghívták a Balkán-bajnokságra utazó válogatottba — tájékoztatott edzőjük, Veres László. Lukács Arnold és Gáll Domokos a két utazó cselgáncsozó.