Ellenőrzik a postatársaságot

2018. május 8., kedd, Belföld

Viorica Dăncilă kormányfő ellenőrző testületet küldött a Román Postához, miután több településen problémák voltak a nyugdíjak kézbesítésével – jelentette be tegnap Liviu Dragnea SZDP-elnök, aki azzal indokolta az ellenőrzést, hogy a nyugdíjak kifizetése bizonyos megyékben megkésett az elmúlt időszakban.

Dragnea szerint májustól kezdve a nyugdíjakat minden hónap 15-éig kifizetik. Azt is elmondta: az SZDP ellenzi a posta magánosítását. A korábbi kormányok kétszer próbálták privatizálni a Román Postát, mivel ez volt a  Nemzetközi Valutaalappal megkötött hitelszerződések egyik feltétele. Jelenleg a vállalat részvényeinek 75 százaléka a távközlési minisztérium tulajdonában van, a többi 25 százalékot a kommunizmus idején elkobzott ingatlanok tulajdonosainak kárpótlására létrehozott Proprietatea Alap birtokolja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2018-05-07: Sport - Miska Brigitta:

Megszakadt a Sepsi OSK veretlenségi sorozata (Labdarúgás, I. liga)

Véget ért a Sepsi OSK hét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, miután hétfő este egy védelmi hibáktól tarkított találkozón 2–0 arányban kikapott a szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Concordia Chiajna csapatától a sepsiszentgyörgyi stadionban az alsóházi rájátszás 8. fordulójában.
2018-05-08: Belföld - :

Doina Cornea példája

Több százan vettek végső búcsút tegnap a romániai antikommunista mozgalom egyik legismertebb alakjától, Doina Corneától.