Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KerékpározásBelga sikerrel érkezett Olaszországba a Giro

2018. május 10., csütörtök, Sport

A belga Tim Wellens nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik, keddi szakaszát, az ausztrál Rohan Dennis megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót.

  • Fotó: EPA/STEPHANIE LECOCQ
    Fotó: EPA/STEPHANIE LECOCQ

A Giro első három szakaszát – a viadal történetében először – Európán kívül, Izraelben rendezték. Az első olaszországi etap utolsó két kilométeréhez együtt érkezett a nagyobb boly alkotta főmezőny, ám a caltagironei záró emelkedőn, amely ugyancsak 800 méter hosszú, de tízszázalékos meredekségű volt, egy támadás megnyújtotta a sort. A hajrát a belga Lotto bringása bírta legjobban a kanadai Michael Woodsot és a hazai közönség előtt tekerő Enrico Battaglint megelőzve.
Az esélyesek közül az élen álló Rohan Dennis és a mögötte egy másodperces hátránnyal második holland címvédő, Tom Dumoulin négy másodperc lemaradással ért célba. Ugyanakkor Fabio Aru és Chris Froome sem bírta jól az utolsó kaptatót: előbbi 10, míg utóbbi 21 másodpercet kapott a szakaszgyőztestől, így mindkettejük hátránya közel egypercesre nőtt összetettben.
Eredmény: v 4. szakasz (Catania–Caltagirone, 198 km): 1. Tim Wellens (belga, Lotto Soudal) 5:17:34 óra, 2. Michael Woods (kanadai, Education First-Drapac) azonos idővel, 3. Enrico Battaglin (olasz, Lotto NL) azonos idővel v az összetett élcsoportja: 1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC) 14:23:08 óra, 2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1 másodperc hátrány, 3. Simon Yates (brit, Mitchelton- Scott) 17 mp hátrány.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2018-05-10: Sport - :

Hatodikként zárta az idényt a KSE (Teremlabdarúgás, II. liga)

A Kézdivásárhelyi SE a hatodik helyen zárta a II. ligás futsalbajnokságot, amelynek hétvégén foghíjasra sikeredett az utolsó, 22. fordulója. A Kézdivásárhelyi SE és a bajnok Kolozsvári Clujana egyaránt játék nélkül gyűjtötte be a győztesnek járó három pontot.
2018-05-10: Család - :

A csendes tragédia

Annak idején Kopp Mária magyar orvos, pszichológus egy magánbeszélgetésben azt mondta, hogy Európát nem a harmadik világháborútól, hanem a semmittevésben felnövő, saját kontrollálatlan vágyainak odavetett generációktól félti! Sajnos, felnőtt egy olyan generáció, amelynek egy részét nem lehet feladatokkal terhelni, mert unja, s mindjárt továbbáll! Ezek a fiatalok, mivel kitartó munkát sem az iskolában, sem az életben nem végeztek, nem is tudnak maguknak parancsolni, más véleményét elfogadni még kevésbé, így a házasságban, családi életben, de a munkahelyen is nagyon sok kudarccal találkozva megkeserednek. Érdemes az alábbi írást ilyen szempontból elolvasni! Ne okozzunk szeretetből, könnyelműségből maradandó kárt gyermekeinknek! Szomorú szívvel, Csaba testvér.