Mobilkommunikáció

2018. május 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Több mint harmadával nőtt tavaly a 4G mobilhálózatra való kapcsolódás, elérve a 7,7 milliót, míg a 3G kapcsolatok száma 8,6 millió volt, csupán egy százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ugyanakkor 20,3 millió mobil internetkapcsolat valósult meg, ez egy százalékkal kevesebb, mint 2016-ban.
  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele
Ami a mobiltelefon-használókat illeti: a vizsgált időszakban 22,4 millió aktív felhasználót jegyeztek, ennek több mint fele, 12,1 millió bérletrendszerben használja a telefonját. A távközlést szabályozó hatóság (ANCOM) adatai szerint tavaly összesen 69 milliárd percet beszéltünk mobiltelefonon, szöveges üzenetet pedig 16 milliárdot küldtünk, mindkettő enyhe csökkenést mutat. A roamingdíjak törlése következtében csaknem kétszáz százalékkal nőtt a hívások száma (1,5 milliárdra), míg a fogadott hívások 81 százalékkal 2,9 milliárdra növekedtek.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-05-16 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 83
szavazógép
2018-05-16: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Mi vagyunk (Helyi termék, helyi vállalkozás)

Több mint másfél éves, helyi termékek és szolgáltatások fontosságát tudatosító kampányt zárt múlt héten a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). A vidékünkön egyedülálló kezdeményezésnek az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a nem mindig anyagiakban mérhető értékekre, amelyeket egy Háromszéken előállított termék, illetve szolgáltatás és az azt előállító helyi vállalkozás magában hordoz.
2018-05-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Egységes adóbevallási formanyomtatvány

A szerzői jogdíjak, szabad foglalkozásból származó jövedelmek adóbevallását szolgáló, úgynevezett 112-es formanyomtatvány megjelent a hivatalos közlönyben, így április elsejétől alkalmazni lehet a korábban hozott jogszabályt – közölte a Ziarul financiar.