Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A tengerpart mindenkinek

2018. május 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Ezzel a címmel indított kedvezményes üdülési lehetőséget a hazai turisztikai munkaadók szövetsége. Május 14-től egy hónapon át a hétnapos szállásért csupán 150–600 lej közötti összeget kell fizetni, ami akár hetven százalékkal is olcsóbb lehet, mint a főszezonban.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A kezdeményezők szerint ebben az időszakban mintegy 15 ezer turista tölt el egy hetet a Fekete-tenger partján. Ez az egyetlen, jelentős kedvezményeket biztosító akció, amit a hazai, turisztikában érdekelt munkaadók indítottak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1156
szavazógép
2018-05-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Gazdasági növekedés

A hazai gazdaság éves összehasonlításban négy százalékkal növekedett az év első három hónapjában, a szezonális kiigazítás után a bővülés 4,2 százalékos – közölte tegnap a statisztikai intézet.
2018-05-16: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Szeredőkapuban (Kis falvak hétköznapjai)

Az Egerpatak-Szacsva mögötti hegyvonulat – a Bodzafordulói-hegyek részeként – a Szeredőponkon éri el az ezer méter fölötti magasságot. Az onnan eredő patak völgyét a régiek Szeredőkapu néven emlegették. Felső felében Szacsva, alább Egerpatak helyezkedik el. Fél évszázaddal ezelőtt még önálló települések voltak, most Réty község falvaiként közösen küzdenek a jelen kor kihívásaival, amelyek között mindkét helyen a múltbéli örökség is gond.