Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Óriásmozaik a főtéren

2018. május 30., szerda, Életmód

Rendhagyó tevékenységgel készül a sepsiszentgyörgyi Rotary Klub a közelgő gyermeknapra, amelynek előzeteseként csütörtök délelőtt mintegy ezer óvodást várnak Sepsiszentgyörgy főterére. Májusban egyébként a nemzetközi és a kerületi klub is a fiatalokra összpontosít, ennek jegyében szólították meg ezúttal éppen a legkisebbeket – vázolta a tegnapi tájékoztatón András-Nagy Róbert.

  • András-Nagy Róbert, Mild Zoltán és Grubisics Levente (balról jobbra) a sepsiszentgyörgyi klub tevékenységét ismertették. A szerző felvétele
    András-Nagy Róbert, Mild Zoltán és Grubisics Levente (balról jobbra) a sepsiszentgyörgyi klub tevékenységét ismertették. A szerző felvétele

Olyan maradandó mérföldkövet kívánnak teremteni a csütörtöki programmal, amely akár országszinten is kiemelkedő esemény lehet, hiszen több mint ezer gyermeket hívtak meg a városközpontba, hogy egy ezer négyzetméternél is nagyobb felületen krétarajzokat készítsenek – mutatott rá az ötletgazda.

Az alkotók sepsiszentgyörgyi óvodások, őket látja vendégül a Rotary Klub, hogy mindannyian saját elképzelésük szerint rajzoljanak egy adott keretben, s végül ezekből áll majd össze egy összefüggő, színes óriásmozaik.

András-Nagy Róbert, a megyei kórház menedzsere úgy értékelte, a méretes alkotás üzenetjellegű, célja, hogy felhívja a figyelmet a jövő nemzedékét jelentő gyermekekre, a nevelésre és a közösségre, illetve annak kulturális hagyományaira. A rendezvényhez partnerként csatlakozott Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a megyei tanfelügyelőség mellett a Salvatore Egyesület, támogatója – az Amigo, a D-Toys és a MultiNr mellett – az Orka cukrászda, amely minden óvodást egy finom süteménnyel ajándékoz meg.

A 25 tagú sepsiszentgyörgyi Rotary Klub sokrétű tevékenysége révén eddig is felvállalta a fiatalok támogatását, emellett az egyházak közvetítésével a rászorulókon is segítettek – ismertette Mild Zoltán Rotary-elnök. Kiemelkedő programjuk a Tapintható város, amely révén Sepsiszentgyörgy központi részének makettjét készítik el, így a látássérültek is megismerhetik azt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2018-05-30: Életmód - Iochom István:

Család és egészség hete Kézdivásárhelyen

Jövő héten tartják Kézdivásárhelyen a Család és egészség hete rendezvénysorozatot. A hatodszor megszervezett esemény programjait a szervezők ismertették.
2018-05-30: Pénz, piac, vállalkozás - Hecser László:

Épített örökségünkre vigyáznak (Magánvállalkozás)

Cseresznyés Szilamért leginkább úgy ismerjük, mint a baróti TransylMania együttes alapítóját, basszusgitárosát. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, nem zenéből él: magaslati feladatokat, ács- és bádogmunkát, kőművességet értő csapatával épített örökségünk megőrzésén fáradozik. Azt vallja, templomokhoz és tornyokhoz csak az nyúljon, aki hivatásként éli meg munkáját. Lényeges a gondoskodó magatartás, mert az elődeink által emelt épületek csak akkor fogják unokáinkat is szolgálni, ha ma igényesen és felelősségteljesen dolgozunk.