Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ma kezdődik a labdarúgó- világbajnokság

2018. június 14., csütörtök, Sport

A házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia mai mérkőzésével kezdődik a XXI. labdarúgó-világbajnokság, amelyen elsősorban az európai csapatok és Brazília számítanak favoritnak.

A helyszín már önmagában meghatározza, hogy az európai válogatottak számítanak esélyesnek, ugyanis a kontinensen rendezett eddigi tíz vb-n csupán egyszer diadalmaskodott más földrészről érkezett együttes, az 1958-as svédországi seregszemlén a brazil. Az elmúlt három tornán mindannyiszor európai siker született az olaszok (2006), a spanyolok (2010) és a németek (2014) révén. Ráadásul ezeken az eseményeken a hat döntős közül csak Argentína (2014) volt nem európai.

Az öt diadalával rekorder Brazíliának viszont minden esélye megvan arra, hogy megtörje az európai dominanciát. Egyrészt a selejtezősorozatban 18 mérkőzéséből egyetlenegyet vesztett el, azt is az első fordulóban, jelenleg 11 veretlenül megvívott találkozóval érkezett Oroszországba. Legnagyobb sztárja, Neymar teljesen felépült sérüléséből, a vb-főpróbán pedig egy parádés góllal jelezte, hogy a formájával sincs baj.

Európából elsősorban a németek, a franciák és a spanyolok tűnnek esélyesnek. Joachim Löw címvédő együttese veretlenül vívta ki a részvételt, tavaly pedig a kontinensbajnokokat felvonultató Konföderációs Kupát nyerte meg. A 2010-ben győztes spanyolok szintén veretlenül biztosították helyüket a mezőnyben, de esetükben nagy kérdés, mennyire zavarta meg a felkészülés finisét, hogy a Real Madrid kedden Julen Lopeteguit nevezte ki új vezetőedzőjének, a szövetség pedig a Portugália elleni pénteki nyitány előtt két nappal azonnali hatállyal menesztette a szövetségi kapitányt. Az Eb-ezüstérmes franciák szintén nagyon erős kerettel és kiváló formában érkeztek Oroszországba, ugyanis az elmúlt egy évben lejátszott 12 találkozójukból csak egyszer kaptak ki nyolc győzelem és három döntetlen mellett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2018-06-14: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A tűzzel játszanak

A tűzzel játszanak a politikai ellenfelekből egymás esküdt ellenségeivé vált vezetők Romániában: a megszokottnak számító pártcsatározások helyett az állam legfontosabb intézményeit vonták be a minden eddiginél élesebbé vált küzdelembe. Immár nem jobb- és baloldal versengéséről, szociáldemokraták és liberálisok konfliktusáról, Dragnea és Iohannis párharcáról, esetleg „paloták közötti háborúról” beszélhetünk, hanem csatatérré vált az egész ország, szinte minden intézmény érintett, miközben a társadalom egyre megosztottabbá válik.
2018-06-14: Közélet - Fekete Réka:

Tartalmas vakációs program a Tanulók Házánál

A nyári szünidő első két hetében nyitott kapukkal várja a gyermekeket a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza. Délelőttönként kézműves-, táncos, zenés foglalkozásokat tartanak, csoportjátékokat szerveznek, kirándulnak, és a résztvevők egy kicsit belekóstolnak az intézmény köri tevékenységeibe is. Az első alkalommal szervezett vakációs program célja: tartalmas időtöltést biztosítani a gyermekeknek, akik a tanévzárás után, szüleik pihenőszabadsága előtt egy időre magukra maradnának a nap első felében.