Az Arénában ad életműkoncertet Hobo

2018. június 20., szerda, Magazin

Viharban születtem címmel életműkoncertet ad Hobo (Földes László) 2019. március 30-án a Papp László Budapest Sportarénában. „Többórás koncertet adok, amelyben egy előadásban felmutatnám ötvenévesnél hosszabb pályám legfontosabb elemeit” – idézte Hobót a szervezők által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Mint írták, a koncert Hobo pályája kezdetével, a fekete bluesszal, a Rolling Stonesszal, a Doorsszal, Jimi Hendrix magyarra fordított számaival indul, elhangzanak a Hobo Blues Band számára legfontosabb dalai, fontos részt kap a költészet szolgálata és tisztelete, „ami gyermekkorom óta végigkíséri életemet”, és megjelenés előtt álló lemeze, a Hé, magyar Joe egy részét is előadja.

Utóbbi novemberben kerül színpadra a Nemzeti Színházban.

Hobo jövő márciusi Aréna-koncertjén fellép néhány új és régi alkotótársa, Póka Egon és Tátrai Tibor, de ott lesz Deák Bill Gyula és Cserhalmi György is, aki tavaly áprilisi gerincműtéte miatt több mint egy évig nem lépett színpadra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 98
szavazógép
2018-06-20: Magazin - :

Szobrot állítottak gróf Rhédey Lajosnak (Szent László Napok Nagyváradon)

Gróf Rhédey Lajos szobrának ünnepélyes felavatásával, Szent László szobrának megkoszorúzásával és László Gyula-emlékkonferenciával hétfőn megkezdődött az egy hétig tartó 6. Szent László Napok. A szobrot abban a parkban állították fel a Szent László Napok szervezői, amelyet Rhédey adományozott 200 évvel ezelőtt a városnak.
2018-06-20: Emlékezet - Jancsó Árpád:

Kiss Árpád, aki másokért szolgált (Régi pedagógusok)

A XX. század elején egyre több székely család keresett megélhetést a Kárpátokon túl. A jobb élet reménye készteti elvándorlásra Kiss Barabás cipészmestert és családját, elhagyják Komollót, és a Prahova megyei Valea Lungă helységben telepednek le. Itt látta meg a napvilágot Kiss Árpád is a hatgyerekes család legkisebb gyermekeként 1902. szeptember 1-jén.