Függőség

2018. június 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Románia ellátása teljes egészében az orosz földgáztól függ – jelentette ki a képviselőház gazdasági szakbizottságának elnöke egy konferencián.
  • Forrás: Karpathir
    Forrás: Karpathir
Iulian Iancu szerint a tervbe vett új vezetékek mindenike elkerüli az országot, így kevés az esély a függőség megszüntetésére. Ugyanakkor az utóbbi közel másfél évtizedben a 3,1 milliárd köbméteres tárolókapacitás sem bővült, miközben a szomszédos Magyarország tíz évvel ezelőtt 7,6 milliárd köbméteres kapacitást fejlesztett, így történhetett meg, hogy idén februárban a csúcsfogyasztás idején dupla áron, 120 lejért kellett vásárolni tőlük földgázt.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-06-27 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 21
szavazógép
2018-06-27: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Fogyasztásban növekedtünk (Európai statisztika)

A tényleges egyéni fogyasztás (AIC) tekintetében az Európai Unió sereghajtóitól némileg elszakadva a huszonötödik helyre tornászta fel magát Románia. Az Eurostat nemrég közzétett felmérése szerint a másik mutató, az egy főre eső nemzeti össztermék (GDP) tekintetében azonban továbbra is a legszegényebb országok között szerepelünk.
2018-06-27: Pénz, piac, vállalkozás - :

Turisztikai irodákat nyitnak

Az év végéig 20 külföldi turisztikai irodát nyitnak, mindenikben két személy dolgozik majd – jelentette ki a turisztikai miniszter.