Albert Levente kiállítása a Forrás Galériában

2018. július 3., kedd, Közélet

Embrió címmel nyílik egyéni kiállítása Albert Levente képzőművésznek, a Háromszék fotóriporterének holnap a budapesti Forrás Galériában.

  • Embrió 4.
    Embrió 4.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-Haza Galéria sorozatát képező tárlaton lapunk munkatársa kiállítja többek között a Magzat című sorozatát, mely kevéssel fia után fogant meg: születendő gyermeke ultrahangos vizsgálatainak felvételeit nézegetve – mintegy feszültségoldóként – sűrűn hálózott fekete-fehér oválisokat illesztett egymás takarásába, az újabb vizsgálati felvételekkel aztán elkezdtek változni az oválisok helyei – így születtek a sorozat első darabjai, majd, idő teltével és a „gyermek” érésével kiteljesedtek ezek a munkák a kék szín alkalmazásával.

Másik bemutatott sorozata az Oldódó formák, ez képzőművészeti kísérletezéseinek születését tömöríti, az 1970-es, 80-as évek szín- és formavilágát hozza a jelenbe. Albert Levente tavaly több csoportos tárlaton vett részt, munkáit kiállította Kolozsváron, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban, Vargha Mihály szobrászművésszel közösen az Erdélyi Művészeti Központban, a Soleil de l’Est Nemzetközi Kulturális Egyesület meghívására pedig tavaly a párizsi Christiane Peugeot Galériában mutatta be alkotásait.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 980
szavazógép
2018-07-03: Közélet - Iochom István:

Sarlós Boldogasszony-napi fogadalmi nagybúcsú (Futásfalva)

Tegnap tartották Futásfalván Háromszék egyik leghíresebb búcsúját. A Szent András tiszteletére felszentelt templom kertjében lévő szabadtéri oltárnál a fogadalmi nagybúcsú délelőtt 11 órakor kezdődött. Futásfalvát 1992 januárjában nyilvánította kegyhellyé Jakubinyi György, Erdély római katolikus érseke.
2018-07-03: Közélet - Nagy B. Sándor:

A legjobb társulat díja a Tamási Áron Színháznak

Több erdélyi díjat is átadtak a Magyar Színházak 30. Kisvárdai Fesztiváljának szombati zárógáláján, melyek közül idén is a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház kapta az egyik legrangosabb elismerést: a legjobb társulatnak járó díjat.