HegyikerékpározásMolnár Ede ötödik Törökországban

2018. július 10., kedd, Sport

Az egy héttel korábban Újvidéken elért negyedik helyezés után a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede a román válogatott tagjaként július 7-én Törökországban versenyzett, ahol az Ankara MTB Cup nemzetközi hegyikerékpáros viadalon ötödik helyen zárt.

A versenyen hat nemzet – Szlovákia, Franciaország, Japán, Törökország, Kazahsztán és Románia – 39 versenyzője tette próbára magát, a 22 éves háromszéki kerékpározó pedig 1:29:17 órás idővel ötödikként haladt át a célvonalon. A sportolóknak hat 4,5 kilométeres kört kellett teljesíteniük közel 200 méter szintkülönbséggel, valamint a szélsőséges időjárási körülmények is korlátozták a hatékonyságukat. Molnár Ede az elmúlt időszakban negyedik nemzetközi versenyén tette próbára magát, és ezúttal az ötödik helynek köszönhetően húsz pontot gyűjtött az olimpiai kvalifikációra, csapattársa, Lucian Logigan pedig hatodik lett, így tizennyolc ponttal segítette a válogatottat.
„Meglepődtem, mert a szokásossal ellentétben erősebb mezőny indult Törökországban, eddig a nyugati országok nem igazán neveztek ezeken a viadalokon. A nagy meleg megnehezítette a versenyzést, ilyen körülmények között eddig még nem is tekertem, valamint 980 méter magasban rajtoltunk, és minden körben számottevő szintkülönbséget teljesítettünk. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség és a Başkent Egyetem szervezte a versenyt, így a kampusz adott otthont a megmérettetésnek.

A pálya köves és poros volt, a száraz levegő mellett az árnyék hiánya is hátráltatott, de végül sikerült az ötödik helyen végeznem, aminek nagyon örülök” – mondta kérdésünkre Molnár Ede, aki legközelebb szombaton a Balkán-bajnokságon áll rajthoz, amelynek Câmpulung ad otthont.

Eredmény, Ankara MTB Cup: 1. Martin Haring (Szlovákia) 1:25:07 óra, 2. Remy Duquesne (Franciaország) 1:25:21 óra, 3. Mickael Brunello (Franciaország) 1:25:45 óra, 4. Toki Sawada (Japán) 1:28:42 óra, 5. Molnár Ede (Románia) 1:29:17 óra, 6. Lucian Logigan (Románia) 1:29:35 óra. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1801
szavazógép
2018-07-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, testvér, rokon, barát és szomszéd, a lemhényi születésű sepsiszentgyörgyi
BENEDECSIK ­JULIANNA
(szül. KOVÁCS)
nyugalmazott ­tanítónő
életének 73. évében távozott közülünk.
Utolsó útjára 2018. július 11-én, szerdán 13 órakor kísérjük a sepsiszentgyörgyi közös temető ravatalozóházától.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4306676
2018-07-10: Sport - :

Sajátos klubpárharc lesz a francia–belga elődöntő (Labdarúgás, világbajnokság)

Naponta egymásért küzdenek, a világbajokságon azonban egymás ellen szállnak harcba válogatottjukkal. Ma Franciaország–Belgium, holnap Horvátország–Anglia elődöntőt rendeznek az oroszországi vb-n. Mindkét mérkőzést 21 órától játsszák.