Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A törvény /telenség/ szigora

2018. július 10., kedd, A múlt hét
Kuti János

Politikusok, parlamenti képviselők azon sírdogálnak, hogy nálunk nem lehet új törvényeket alkotni, mert ha egyet meg is szavaz a parlament, akkor elkezdődik annak kálváriája, az elnöki palotától a nép ügyvédjén át az alkotmánybíróságig, majd vissza, az idők és a parlamenti ciklus végezetéig. De szerencsére vannak olyan jogszabály-kezdeményezések, amelyeket még meg sem szavaznak, és máris alkalmazhatóak.

Még megvitatásra sem került a harminc parlamenti képviselő által aláírt „románellenességet megelőző” célzatú, két héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott törvénykezdeményezés, és a bíróságok a múlt héten máris ez alapján hoztak ítéleteket olyan személyek ellen, akik feltételezhetően ilyen tevékenységgel voltak vádolhatóak. Mert mi más lehetne, mint agresszív románellenesség egy székely zászló, amit a volt szovátai polgármester nem vett le, és ezért megérdemelten 42 ezer lej bírságot sóztak a nyakába. Vagy a súlyosbítás, amely alapján a két székelyföldi „terroristát” öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság.
Ha az említett törvénykezdeményezést megszavazzák, akkor ilyen megnyilvánulásnak számítanak majd többek közt „zászlók, emblémák, jelvények, egyenruhák, köszönési formák, valamint más hasonló jelzések, amelyek a románellenességet közvetítik”, de az ezt elősegítő ötletek, elképzelések vagy tantételek népszerűsítése is. Mivel kevés olyan román létezhet, aki saját maga ellenes, a jogszabályt egyértelműen a magyarok megregulázására találták ki, hiszen ők – ahogy az a Realitatea Tv, B1, és az Antenna 3 mindennapi adásiból, de sokszor az írott sajtóból is kiderül – egyértelműen románellenesek.
Köztudott az is, hogy minden igazi hazaffynak sérti érzékenységét, és így ilyen megnyilvánulásnak számíthat a magyar nemzeti színű vagy a székely zászló, illetve a több járműre is felragasztott Székelyföld matrica is. De a jogszabály-kezdeményezés megemlíti az egyenruhákat, és így esetleg büntethető lesz a székely ruha viselése is, hiszen az egyfajta egyenruhája a székelyeknek. Provokáció lehetett az, hogy múlt pénteken az Ezer Székely Leány napja előtt rengeteg Hargita megyei ilyen „egyenruhában” ment munkába. Aztán sokaknak sérti fülét a magyar beszéd, és így románellenesnek számíthat egy „jó napot” köszönés, amiért szigorú büntetést érdemel, aki azt napközben használja. A Cuvântul liber az idei március 10-ei, Székely Szabadság Napja, valamint a Március 15. almából szervezett ünnepségek kapcsán megírta, hogy azok is románellenes megnyilvánulások voltak, amelyek megrontják a románok és magyarok közti jó együttélést, és csak viszályt szítanak, nyugtalanságot okoznak. Így ezeket az új törvény alapján egyértelműen be kellene tiltani,  akkor aztán a két nép szeretetben és kölcsönös megbecsülésben boldogan élhet, míg a világ. Aztán nem is érdemes szót fecsérelni olyan ötletekre, mint az autonómia, hanem be kell zárni mindazokat, akik ilyesmivel állnak elő, ami amellett, hogy mélyen románellenes, még az alkotmány első paragrafusának is ellentmond, amiért hatványozott börtönbüntetésre kell ítélni mindazokat, akik azt szájukra merik venni. Azért, hogy ne kelljen tökölődni, amíg az igazságszolgáltatás minden fokát végigjárják az ilyen büntetőügyek, rögtönítélő bíróságokat kellene létrehozni, amelyek gyorsított eljárásban végleges és megfellebbezhetetlen ítéleteket hoznak. Ezeket a tárgyalásokat élő egyenesben közvetítik majd a tévék hír- és szennycsatornái. Így a többségi lakosság értesül az igazságos és hazafias döntések meghozataláról, a kisebbséget meg elrettentik e „románellenes” megnyilvánulásoktól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?






eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2018-07-10: Közélet - :

A háromszéki RMDSZ segít

Az RMDSZ háromszéki szervezete tegnap közleményben jelentette be, hogy 5–5 ezer lejjel hozzájárul a Péter Ferenc, a Maros megyei tanács elnöke és Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere ellen a székely zászló kitűzése, majd levételének megtagadása miatt kirótt tetemes bírság kifizetéséhez.
2018-07-10: Közélet - Iochom István:

Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivál Kézdivásárhelyen

A múlt hét végén, péntektől vasárnapig tartották meg Kézdivásárhelyen a 18. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztivált, melynek keretében ünnepelték meg a Tanulók Klubja fúvószenekara megalakulásának 25. évfordulóját. A jelenleg ötvenöt tagú zenekart immár negyed évszázada Gyergyai Barna karnagy vezényeli nagy lelkesedéssel és szakmai tudással. Évente mintegy ötven fellépésük van, ami nem kicsi teljesítmény.