Elutasították

2018. július 10., kedd, Belföld
A képviselőház jogi bizottsága elutasította Klaus Iohannis államfő kérelmét, hogy tárgyalják újra a bírák és ügyészek jogállásáról szóló, 2004/303-as törvény módosítását.
  • Eugen Nicolicea. Fotó: money.ro
    Eugen Nicolicea. Fotó: money.ro
Az elutasítás mellett 13-an, ellene hatan voksoltak. Eugen Nicolicea bizottsági elnök kifejtette: az újratárgyalási kérelembe foglaltak többnyire alkotmányossági aggályok, amelyeket nem újratárgyalási kérelem, hanem alkotmánybírósági óvás formájában kellene előterjeszteni. Nicolicea szerint az elnök által kifogásolt cikkelyek közül hatot már korábban normakontrollnak vetettek alá, és a taláros testület alkotmányosnak minősítette ezeket.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 27
szavazógép
2018-07-10: Közélet - Nagy D. István:

Halasztottak forgalomügyben

Elmaradt a vita és a döntéshozatal Sepsiszentgyörgy városi képviselő-testületének pénteki rendkívüli ülésén a lakossági kezdeményezésként indult forgalomátalakítás kérdésében.
2018-07-10: Belföld - :

Băsescu emlékeztet

Traian Băsescu azt írta Facebook-oldalán, hogy Klaus Iohannis helyesen döntött, amikor betartotta az alkotmánybíróság határozatát Laura Codruţa Kövesivel kapcsolatban, azonban hozzátette, várja annak az alkotmánybírósági határozatnak a gyakorlatba ültetését is, amely által érvényesítették a parlament 300 fősre csökkentéséről kiírt 2009-es népszavazás eredményét.