Felmelegszik

2018. július 10., kedd, Belföld
Országszerte felmelegedés várható a következő napokban, a csúcshőmérséklet eléri, helyenként meghaladja a 30 Celsius-fokot.
Július 16-a után enyhe lehűlésre kell számítani, ugyanakkor szinte mindennap esni fog, főként hegyvidéken – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat következő két hétre vonatkozó előrejelzéséből. Erdélyben a következő napokban fokozatosan felmelegszik az idő, a hét végéig a nappali csúcshőmérséklet eléri a 27 Celsius-fokot. Július 14-e és 19-e között nem lesz jelentősebb hőmérséklet-ingadozás, aztán ismét melegszik a levegő, a nappali csúcshőmérséklet eléri a 29 fokot. Éjszaka 13–14 fok körüli értékekre kell számítani. A következő két hétben szinte mindennap esni fog az eső, de kiterjedtebb területeken a jelzett periódus első két napján, hétfőn és kedden várható csapadék.
Cikk megjelenési időpontja: 2018-07-10 08:00
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a kormány által kezdeményezett népszavazáson a család meghatározásáról?

eredmények
szavazatok száma 28
szavazógép
2018-07-10: Belföld - :

Băsescu emlékeztet

Traian Băsescu azt írta Facebook-oldalán, hogy Klaus Iohannis helyesen döntött, amikor betartotta az alkotmánybíróság határozatát Laura Codruţa Kövesivel kapcsolatban, azonban hozzátette, várja annak az alkotmánybírósági határozatnak a gyakorlatba ültetését is, amely által érvényesítették a parlament 300 fősre csökkentéséről kiírt 2009-es népszavazás eredményét.
2018-07-10: Világfigyelő - :

Gulyás Gergely: Románia nem jogállam

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint restitúciós ügyekben sztálini alapokon áll a román igazságszolgáltatás. A Bánffy-perben hozott ítéletre reagálva a Mandinernek adott interjújában a politikus úgy fogalmazott, Románia ma demokrácia, de nem jogállam.