Kosárlabda Ismét egy nagy sikerű kosársuli

2018. július 23., hétfő, Sport

Akárcsak tavaly, idén is nagy sikernek örvendett a július 14. és 19. között tartott Sepsi Kosársuli Nemzetközi Kosárlabda Tábor hatodik kiadása, amelyen tíz korcsoportban 175 fiú és lány vett részt. „Ebben az esztendőben is nagymértékben megugrott a résztvevők száma, hiszen mintegy negyvennel többen jelentkeztek táborunkba, mint egy évvel ezelőtt” – nyilatkozta érdeklődésünkre Nemes Áron, a tábor szervezője.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A hatodik sepsiszentgyörgyi nemzetközi kosárlabda tábor alatt a sportág csínját-bínját elsajátítani vagy tudásukat elmélyíteni akaró gyerekek napi két edzésen vettek részt, amelyeknek a megyeszékhely öt tanintézmény sporttermei adtak otthont. „Bővült a résztvevők köre is: hat budapesti gyerek mellett kézdivásárhelyi, gyergyószentmiklósi, csíkszeredai, marosvásárhelyi lurkók jelentkeztek a kosársulira. A résztvevőktől csupa pozitív visszajelzést kaptunk, és a gyerekek jól érezték magukat. A fiatalok amellett, hogy egy héten keresztül külföldi edzők mellett csiszolhatták kosárlabdatudásukat, egyéb programokban is részt vehettek: volt mozizás, diák–tanár mérkőzés, az edzések között pedig gyerekmegőrző is működött. Úgy gondolom, ez a hét fontos a helyi fiatal tanárok számára is, akik jó külföldi edzők munkájába is beleshettek, de szerveztünk nekik edzőképzést is. Minden összevetve tartalmas hét volt, és jövőben mindenképp folytatjuk” – jelentette ki Nemes Áron.

 


A hatodik Sepsi Kosársuli különdíjasai: * dobóverseny: Száraz Erik, Erdély Dóra, Kertész Ákos, Kiss Anna, Duka Máté, Mihály Tamara, Szilágyi Nagy Nándor, Bokor Beáta * egy-egy elleni játék: Botos Kincső, Dániel Máté, Hobaj Aylin, Erdély Dóra, Gegő Krisztián, György-Burián Bíborka, Farkas Patrik István, Nagy Hilda, László Dávid, Taranek Andrea * büntetődobó verseny: Kiss Zalán, Puskás Noémi, Péter Boróka, Hobaj Ella, Kiss Máté, György-Burián Bíborka, Duka Máté, Pánczél Kriszta, László Dávid, Bokor Beáta * ügyességi verseny: Kiss Zalán, Dániel Máté, Okos Dóra, Erdély Zsófia, Molnár Nándor, Veress Kincső, Duka Máté, Csiszér Abigél, Mihók Attila, Taranek Andrea * a csoportok legjobbjai (All Star): Kiss Zalán, Bujdosó Fruzsina, Fejér Anna Rózsa, Bocz Rebeka, Kőrössy Máté, Nemes Gréta, Jakab Tamás, Pál Hanna, Tóró Csongor, Jankó Edit * a legtávolabbról érkezett résztvevő: Szilágyi Krisztina (Egyesült Államok) * a legfiatalabb résztvevők: Csutak Róbert és Dániel Gréta * a legperspektivikusabb játékos: Ioachim Adrienn és Bukur Tamás * a kosársuli MVP-jei: Taranek Andrea és Mihók Attila.

 


A Sepsi Kosársuli szervezői köszönik a támogatást: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Bethlen Gábor Alap, Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, Communitas Alapítvány, Tega Rt., Székely Mikó Kollégium, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Mihai Viteazul Főgimnázium, Puskás Tivadar Szakközépiskola, Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola, Eleven Street Food, Way Out Kft., Sepsi Rekreatív, Multitrans Rt. A rendezvény partnere a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub volt. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2018-07-23: Kultúrkert - Nagy B. Sándor:

„Nincs okom panaszra” (Színházi tükör)

Polgár Emília Brassóban született, aztán Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Nagykároly és újra Sepsiszentgyörgy életének további állomásai. Táncosként kezdte, de egy véletlen folytán színészként is kipróbálhatta magát, és azóta nagyon sok prózai szerep is rátalált. 2006 óta tagja az M Stúdió társulatának.
2018-07-23: Sport - :

Dániel Attila nyerte a 27. háromszéki viadalt (Triatlon)

Az Alpin Sport Egyesület szombaton 27. alkalommal szervezte meg a Háromszék Triatlon három­próba-versenyt, amely egyben az országos tereptriatlon-körverseny második fordulója is volt. A megmérettetésen közel száz sportoló vett részt különböző kategóriákban, a nyílt versenyben pedig a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila bizonyult a legjobbnak.