KézdivásárhelyÚj szemeteskocsit vásároltak

2018. július 24., kedd, Közélet

Az idei a beruházások éve a kézdivásárhelyi Gosp-Com Kft. életében – mondotta a tegnapi sajtótájékoztatón Zonda Balázs közgazdász vezérigazgató –, aki arról beszélt, hogy idén négy szemeteskocsit szeretnének beszerezni, amiből a napokban kettő – egy vadonatúj (felvételünkön) és egy használt – meg is érkezett.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A használttal az udvarterekből szedik majd össze a háztartási szemetet, illetve a szelektív gyűjtésbe is besegít. Az új 630 700 lej értékű, ezért közbeszerzéssel vásárolták meg. A cégvezető szerint ez a jármű abban különbözik a többi szemeteskocsitól, hogy olyan felszereléssel rendelkezik, amely a kukákat ki is mossa, kétezer literes víztartállyal van felszerelve. Folyamatban van egy 3,5 tonnás autó megvásárlása, amelyet a zsákos szelektív szemétgyűjtésnél fognak használni, elsősorban az udvarterekben, a negyedik autó pedig ugyanolyan típusú lesz, mint a nemrég vásárolt, csak nem lesz rajta kukamosó berendezés. A vezérigazgató elmondása szerint ennek a négy kocsinak köszönhetően nem csak mennyiségileg, hanem minőségileg is javulni fog a szelektív szemétgyűjtés Kézdivásárhelyen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2018-07-24: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Lelki táplálékra is szükség van (Vakációs bibliahét Kálnokon)

Isten jelenlétét, közelségét a mai fiatalok is igénylik, csupán más, a hagyományostól eltérő  megközelítésben – ezt tapasztalta Szabó Adél Júlia, Kálnok unitárius lelkésze, akinek meghívására az elmúlt napokban közel félszáz gyermek vett részt a vakációs-vallásos foglalkozásokon.
2018-07-24: Közélet - Iochom István:

Gyógyfüveink, értékeink (Ozsdola)

Az esztelneki székhelyű Angustia Egyesület közösen Ozsdola önkormányzatával szombat délután a Zsögön Zoltán Művelődési Otthon előtti téren Gyógyfüveink, értékeink címmel tartotta meg immár hagyományos, negyedik rendezvényét, termékvásárát, amelynek első állomása Gelencén, a második Esztelneken, a harmadik pedig Hatolykán volt.