ÖkölvívásVlagyimir Klicsko megvédte világbajnoki címét

2007. július 9., hétfő, Sport
Megvédte a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) birtokolt nehézsúlyú világbajnoki övét Vlagyimir Klicsko, aki a szombati kölni mérkőzés hetedik menetében technikai K. O.-val győzte le az amerikai Lamon Brewstert.

A 31 éves ukrán klasszis — aki 2006 áprilisa óta a cím birtokosa — harmadszor védte meg övét, és 52. profi összecsapásán a 49. sikerét aratta. Ezenkívül revánsot vett Brewsteren, akitől profi pályafutása alatt elszenvedett három veresége közül az egyiket köszönhette 2004-ben. ,,Három évet vártam erre a csatára" — mondta Klicsko. ,,Ez a meccs nagyon fontos volt a számomra, egyszerűen nem veszíthettem. Olyan magabiztos voltam a kezdés előtt, hogy tudtam: ma itt csak én nyerhetek." Az ukrán óriás sikerének értékét növeli, úgy bokszolt, hogy az első menetben eltörött egy csont a bal kezének középső ujjában. A bajnok másodedzője, Jamen Ali Bashir elmondta: Klicskónak legalább nyolc hétig pihenni kell. A mérkőzést követően Brewster így fogalmazott: ,,Egyértelműen ő volt a jobb. Mindent megtettem, úgy érzem, jól felkészültem, mégis simán megvert" — fogalmazott a mérkőzést követően Brewster. A kölni gálának volt egy magyar szereplője is: az athéni olimpiát is megjárt, hétszeres magyar bajnok, nagyváltósúlyú Balog Vilmos pontozással nyerte hatmenetes mérkőzését német riválisa, Pietro D’Alessio ellen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-09: Sport - x:

Zárásként aranyérem (Vívó EB)

Az utolsó napon is szereztek érmet a magyarok a genti vívó Európa-bajnokságon: a Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván összeállítású csapat megnyerte a párbajtőrözők versenyét, a fináléban 45—33-ra verve a lengyeleket.
2007-07-09: Sport - x:

Brazília és Uruguay már elődöntős (Labdarúgás)

Uruguay és a címvédő Brazília csapata bejutott az elődöntőbe a labdarúgó Copa Americán: előbbi együttes a házigazda venezuelaiakat, utóbbi pedig Chilét verte magabiztosan.