Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdivásárhelyÚj székhelyen a kertészet

2018. augusztus 11., szombat, Közélet

Költözni készül a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal kertészete. Jelenleg a Molnár Józsiás parkban, a névadó mauzóleuma mögött dolgoznak, onnan látják el a köztereket és parkokat virágokkal.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

2008 és 2012 között, amikor Rácz Károly volt a céhes város polgármestere, a városháza Hollandiából vásárolt egy ott lebontott üvegházat, amit azóta sem sikerült újra működésbe helyezni. A Burgonyakísérleti Állomás irodaépülete mögött idén végre felépítették a nagyméretű üvegházat. A városháza alkalmazottai jelenleg a kazánházat építik, és egy meglévő helyiségben szolgálati öltözőt alakítanak ki. A munkálatokat még az ősz beállta előtt be szeretnék fejezni. A város főkertésze azt javasolta, hogy a nyarat még húzzák ki a régi üvegházban, és csak az őszi palántákkal kezdjék meg az új üvegház működtetését.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2018-08-11: Közélet - Váry O. Péter:

Dolgozzon, ne csak politizáljon (Az RMDSZ válaszol Kulcsár-Terza Józsefnek)

Konkrét megbízatással ruházta fel Kovászna Megye Tanácsának RMDSZ-frakciója Kulcsár-Terza Józsefet, miután az RMDSZ színeiben megválasztott MPP-s parlamenti képviselő – a megyei tanács RMDSZ-frakciója szerint oktalanul – bírálta a háromszéki vezető testületet: azzal bízták meg, Bukarestben intézkedjék medveügyben.
2018-08-11: Közélet - Iochom István:

Parajdon táborozik az Udvartér

Történeteink címmel Parajdon az Urbán Andor Református Konferencia- és Üdülőközpontban szervezte meg a Kézdiszékért Egyesület július 29. és augusztus 10. között  az Udvartér Alkotótábort. A 35 középiskolás résztvevő a történetmesélés, az elbeszélt történelem és az elbeszéléstan fogalmával és módszereivel ismerkedik meg. A tábor vezetői Ferencz Attila és Éva.