Jéggel érkezett a vihar

2018. augusztus 17., péntek, Közélet

Elárasztotta Sepsiszentgyörgy utcáit a péntek délutáni vihar nyomán a víz, a csatornarendszernek ezúttal sem sikerült elnyelnie a rövid idő alatt alázúduló, igencsak nagy mennyiségű esőt.

  • Tengerré változott a Lábas Ház előtti városrész. Albert Levente felvétele
    Tengerré változott a Lábas Ház előtti városrész. Albert Levente felvétele

A jéghullás és erős szél kíséretében érkező ítéletidő ismét megnehezítette a forgalmat városszerte, a magasabban fekvő részekről néhol zuhatagként tódult alá a víz, fákat, bokrokat tépázott meg a szél, amelynek erejéről néhol kidőlt fák árulkodtak.

A vihar elvonulta után több utcában még egy ideig állt a víz, a Mol-töltőállomást és környékét ezúttal is elárasztotta, de a javítás alatt álló Kós Károly úton is megtelt a munkatelep és az úttest, s nem volt jobb a helyzet az Ág utcában sem. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség csapatai Sepsiszentgyörgy három pontján, a Gyár utcában, a Mikes Kelemen utcában és a Jövő utcában is szivattyúztak az elárasztott ingatlanokból.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután négy órakor adott ki Sepsiszentgyörgyre, illetve Barótra, Uzonra, Bardocra, Baconra, Előpatakra, Bodokra, Gidófalvára, Bölönre, Dobollóra, Rétyre, Hidvégre, Kőröspatakra, Illyefalvára, Nagyajtára, Kökösre és Árkosra vonatkozó narancssárga viharriasztást. A hidrológiai és vízgazdálkodási intézet eközben arra figyelmeztetett, péntek éjfélig térségünkben áradás veszélye fenyeget a Feketeügy és a Bodza folyó vízgyűjtő medencéjében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2018-08-17: Közélet - Iochom István:

A csíkszeredai börtönbe vitték Bekééket

Hétfőn délben a feketehalmi börtönből a csíkszeredaiba szállították át Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt – tudtuk meg tegnap Szőcs Csongortól, Zoltán öccsétől, aki a Beke családdal együtt szerdán Csíkszeredában találkozott a két bebörtönzött vármegyéssel.
2018-08-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Csíksomlyói passió
A budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes nagyszabású előadást tart augusztus 18-án a csíksomlyói Nyeregben. Jézus passiójának különleges, csíksomlyói értelmezése a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében és a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával ma 20 órától kezdődik a nyeregben. Az erdélyi közreműködőkkel megvalósuló előadás ingyenesen tekinthető meg.