Labdarúgás, I. liga Meglepetést okoznának a Nemzeti Arénában

2018. augusztus 18., szombat, Sport

A Sepsi OSK vasárnap 18 órától a FCSB vendégeként játszik a Nemzeti Arénában az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. A piros-fehérek először szerezhetnek pontot vagy pontokat a huszonhatszoros román bajnok ellen.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

Az Eugen Neagoe irányította labdarúgók szerdán gól nélküli edzőmérkőzést játszottak az FK Csíkszereda együttesével, míg a bukaresti gárda csütörtökön Európa-liga-selejtezőn harcolta ki a továbbjutást a horvát Hajduk Split ellen. Az előző játéknapon a háromszéki csapat hazai környezetben 3–0 arányú győzelmet aratott a Jászvásári Poli felett, míg a Nicolae Dică irányította együttes 3–1-re diadalmaskodott a Medgyesi Gázmetán otthonában. A Sepsi OSK és a FCSB az előző szezonban kétszer találkozott egymással, mindkét mérkőzésen a bukaresti alakulat gyűjtötte be a három pontot, és a piros-fehérek egyik mérkőzésen sem tudtak gólt szerezni: az októberi odavágón 4–0-ra, a februári visszavágón pedig 2–0-ra nyert a fővárosi együttes. A háromszéki csapat négy fordulót követően hét ponttal a harmadik, az eddigi mérkőzéseken öt gólt rúgott és kettőt kapott, míg a FCSB szintén hét ponttal a második, az elmúlt négy meccsen pedig tíz gólt jegyzett és öt találatot kapott.

„Újabb fontos mérkőzés előtt állunk, és nem azért mondom ezt, mert a FCSB az ellenfél, hanem azért, mert ezúttal is három pont a tét. Nagyon szeretnénk nyerni, még akkor is, ha a bajnokságunk egyik legjobb csapatáról van szó. Ezúton szeretnék gratulálni a bukaresti csapatnak a továbbjutáshoz a Hajduk Split ellen az Európa-ligában. Remélem, vasárnap mi leszünk azok, akik a végén örülni fogunk. Tudjuk, hogy az ellenfelünknek kiváló labdarúgók állnak a rendelkezésére, olyan játékosok, akik a nemzeti felnőtt- és utánpótlás-válogatottban is szerepelnek. Mi is erős csapatot alkotunk, minőségi futballisták játszanak nálunk, és a kezdő sípszóig minden szempontból készen fogunk állni a mérkőzésre. Boldog vagyok, hogy jelenleg minden játékosunk bevethető, mindenki teljes értékű edzést végzett, nincsenek egészségügyi gondjaink, és ez nagyon fontos számunkra. Fejfájást okoz, hogy kiválasszam azt a 18 játékost, aki felkerülhet a bírói lapra, de ennek csak örülni tudok. Azt gondolom, hogy jelenleg jó formában vagyunk, jó mérkőzéseket tudhatunk magunk mögött olyan csapatok ellen, akik az előző szezonban a felsőházi rájátszásban szerepeltek. Vasárnap nagyon nehéz meccsünk lesz Bukarestben, de bízom a játékosaimban, és hiszem, hogy jól fogunk teljesíteni” – nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón Eugen Neagoe vezetőedző.

 

 

Az 50 éves tréner szerint megérdemelt helyet foglalnak el a rangsorban a mutatott teljesítmény alapján, leszámítva az első meccs első félidejét az FC Hermannstadt ellen, hiszen egy kicsit nagyobb odafigyeléssel legalább egy, de akár három ponttal is többet gyűjthettek volna. A FCSB játékoskeretében olyan labdarúgók vannak, akik bármelyik percben képesek eldönteni a mérkőzést, mint például Raul Rusescu és Harlem Gnohéré. Az edző szerint az utolsó sípszóig figyelmesnek kell lenniük, csak így okozhatnak meglepetést egy ilyen kaliberű csapat ellen.

Ousmane Viera – aki a Jászvásári Poli ellen gólt szerzett – véleménye szerint igen fontos volt, hogy begyűjtötték a három pontot. A 31 éves elefántcsontparti szerint a FCSB elleni mérkőzés is pont annyira fontos, mint a többi megmérettetés, ezért vasárnap is legjobb tudásuk szerint játszanak. A hátvéd úgy gondolja, értékes játékoskeretük van, igazi családot alkotnak a pályán kívül is, és ez a meccseken is meglátszik. Viera tisztában van vele, hogy Gnohéré az előző szezonban gólkirály volt, és most is jó formában játszik, viszont igyekszik megakadályozni, hogy ezúttal gólt szerezzen. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2018-08-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa, após, testvér, nagytata, dédnagytata, a berecki születésű
gidófalvi
özv. VATÁNY GERGELY
életének 83., özvegységének 2. évében rövid szenvedés után visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2018. augusztus 18-án 14 órától lesz a gidófalvi ravatalozóháztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
450
2018-08-18: Sport - :

Továbbjutott a Kolozsvári CFR és a FCSB (Európa-liga )

A Kolozsvári CFR és a FCSB maradt versenyben az Európa-liga-selejtezőben, viszont a Craiova csapatának nem sikerült a bravúr az RB Leipzig ellen. A román bajnoki címvédő az örmény Alashkert FC, a bukaresti együttes pedig a horvát Hajduk Split ellen harcolta ki a playoffkörbe jutást.