Munka után szórakozás Kilyénben

2018. augusztus 20., hétfő, Közélet

Szombaton a munkás napok, hónapok után népünnepélyen szórakoztak a kilyéniek.

  • A Búzavirág Dalkör. A szerző felvétele
    A Búzavirág Dalkör. A szerző felvétele

A délelőtt a gyerekeké volt. Hadnagy Zita ötletes kézműves munkákra tanította a legfiatalabbakat, a felnőttek három csoportja pedig már reggeliben készülni kezdett a főzőversenyre: bárány- és disznópaprikást, csülkös paszulyfőzeléket készítettek. A kuktafelelősök – Dónát István, Daczó Ervin és Józsa Lehel – mind férfiak voltak. A zsűri elnöke, a Sárpilis testvértelepülésről érkezett Budai István Józsa Lehel báránytokányának ítélte az első díjat, a másik két csoport – Dónát István babgulyása és Daczó Ervin disznópörköltje – egyenlő pontszámot kapott. Az ízletes készítményeket a jelenlevők is megkóstolhatták.

Az ünnepi műsort Vaszi Etelka falufelelős nyitotta meg. A jó hangulatot a 35 tagú uzoni Atlantisz Fúvószenekar biztosította, indulók és Monti csárdása hangzott el (vezényelt Lázár László Pál). Két tánccsoport mutatkozott be a színpadon: a Tanulók Palotájának Batyusai és a szotyori gyerekek összevont csoportja moldvai, felcsíki, nyárádmenti táncokat mutatott be (oktatójuk Gáspár Attila és Pózna Rozália). Sikerrel mutatkozott be a bölöni Kékvirág és a Zöldfenyő egyesített együttese Akácsos Zsolt vezetésével. Vastapsot kapott a kilyéni felnőttek Búzavirág Dalkörének népdalcsokra (Rózsa-rózsa, Ez a kislány, Három hete...), zenei kíséret: Török Mihály. Estébe hajolva hallhatták ismét a fiatalok az Insect számait. A kultúrházban bállal zárták a napot, zenélt Bularca Róbert és csoportja.

A kilyéni ünnepségre nyolctagú küldöttséggel érkezett a Tolna megyei Sárpilis testületének küldöttsége Kovács Barna vezetésével.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 760
szavazógép
2018-08-20: Közélet - Hecser László:

Mert együtt lenni jó! (Erdővidéki kamionostalálkozó)

Nyolcvannégy Maros, Hargita, Brassó és Kovászna megyei, na meg néhány magyarországi teherautó dudaszója verte fel Barót nyugalmát szombat délután: a hagyományos erdővidéki találkozó megülésére gyűltek össze a munkájukkal életünket megkönnyítő teherautósok – mert nap mint nap azt teszik: elérhető közelségbe hozzák alapvető élelmiszereinket, de még luxuscikkeinket is. Az új helyszínen, a Felsőrákos határában megtartott eseményt tavaly elhunyt kollégájuk, Lőrincz Sámuel emlékének ajánlották.
2018-08-20: A múlt hét - Kuti János:

Dăncilă asszony levelét megírta

Úgy látszik, amikor egy ország életében nagy bajok vannak, a nemzet nagyasszonyai levélírásra adják a fejüket.