BirkózásTisztes helytállás az Európa- és világbajnokságon

2008. augusztus 4., hétfő, Sport

Míg az MSC két birkózója — Estera Dobre és Ana Maria Pavel — Pekingben készül az olimpiai megmérettetésre, másik két birkózója — Roxana Ianculovici (72 kg) és Mihaela Munteanu (51 kg) — az Európa- és világbajnokságokon igyekeztek erősíteni az MSC birkózószakosztályának hírnevét.

A kassai ifjúsági Európa-bajnokságon Roxana Ianculovici súlycsoportjában (72 kg) bronzmérkőzést vívott és veszített, így aztán meg kellett elégednie az egyébként nagyon előkelő 5. hellyel, klubtársa, Mihaela Munteanu az 51 kg-osok súlycsoportjában a 7. helyen zárt.

Egy héttel később (a hét végén) az isztambuli ifjúsági világbajnokságon újra szőnyegre léptek. Roxana megismételte eredményét, tehát a világbajnokságon is az 5. helyen zárt, Mihaela viszont nagyon erős ágra került, és végül meg kellett elégednie a 9. hellyel.

A két 5. és egy-egy 7., illetve 9. hely mindenképpen a sportolók és edzőjük, Mátéfi Árpád dicséretére válik. Gratulálunk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2008-08-04: Sport - Áros Károly:

Ezüst és bronz a Balkán-bajnokságról (Cselgáncs)

Veres Lászó két tanítványával vett részt az U17-es és az U20-as korosztály idei Balkán-bajnokságán, melynek Turnu-Severin adott otthont. A Nagy Mózes Sportklub mindkét cselgáncsozója dobogón végzett: a 66 kg-os (U17) Lukács Arnold ezüst-, a 100 kg-os (U20) Gáll Domokos bronzérmet szerzett.
2008-08-04: Sport - Áros Károly:

Székely szupermaraton (Atlétika)

A Hargita megyeiek rendezvénye idén is nagy népszerűségnek örvendett. A népes mezőnyből nem hiányoztak a Gáll Lajos Futókör tagjai sem. Nem hiányoztak — ez kevés, hiszen a legjobbak közé tartoztak, azaz főszerepet játszottak. A nyílt (open) csapatversenyen mind a női — Szabó Irén, Dobai Magdolna, Páll Erzsébet, Jakab Benke Hajnalka —, mind a férfiváltó — Rácz Botond Levente, Csutak Hunor, Victor Vlad, Csutak Tamás — a dobogó harmadik fokán zárt.