Szögletes görögdinnye

2008. augusztus 5., kedd, Magazin

Négyszögletes japán görögdinnyével kedveskedik vásárlóinak egy moszkvai áruházlánc.

A dinnye négyszögesítése három évtizede a Sikoku-sziget termesztőinek sikerült. Azóta módszerüket más japán termesztők is meghonosították, de a szigetországban a kúp alakú dinnye sem ritkaság ― olvasható a Lenta orosz hírportálon.

A négyszögletes dinnyének ― amely ízé­ben nem különbözik ,,átlagos", azaz gömbölyű társaitól ― számos előnye van: jobban elfér a hűtőszekrényben, s nem próbál legurulni az asztalról, amikor fel akarják szeletelni. Japánban ideális ajándéknak tartják, ha valaki rokonainak vagy barátainak akar valami rendkívülivel kedveskedni, de sokszor díszítése is felhasználják.

Az 1997-ben alapított, Az ízek ábécéje nevű moszkvai áruházlánc, amely különleges étel- és italválasztékával igyekszik magához édesgetni a vevőket, mindig kínál vásárlóinak valamilyen érdekességet: hol egy vacsorát, amelyen egy amatőr mesterszakácsként ismert DJ által készített finomságokat kóstolhatják meg, hol egy tonna narancsból készített gyümölcslé elfogyasztására invitálnak, amelyet 250 literes, másfél méter magas üvegedényből töltenek ki a vásárlók poharába.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1806
szavazógép
2008-08-05: Magazin - x:

A rendőr ütött, a szívütés helyreállt

A profi bűnözők és a rendőrök által használt elektromos sokkoló fegyver már okozott haláleseteket is, de most egy rendőrt veszélyeztető, fiatal férfinak szűnt meg a szívritmuszavara, mikor a rend őre sokkolta támadóját. A furcsa esetről egy amerikai tudományos folyóirat számolt be.
2008-08-05: Riport - Sylvester Lajos:

Dálnok alakuló arca (Testvértelepülések tükörképe)

A cserszegtomaji küldöttség
Falunapok: szellemi értékcsere
A manapság sokasodó magyar—magyar testvértelepülési kapcsolatokat úgy is tekinthetjük, mint a magyarságot országhatárokon kívül-belül összehozó, érzelmi és gondolati szférákban egyesítő népi diplomácia jelenségeit. A témával először a nemrég újra községi státust szerzett Dálnokban, a harmadízben megtartott falunapokon szembesülhettünk, ahol elsősorban nem a kötélhúzás vagy a lepényevés, a mindenáron Guinness-rekordot dönteni kívánó műsorszámok voltak a rendezvény fő elemei — természetesen, ezekre a sport- és szórakoztató programokra is szükség van —, hanem amint Márton László polgármester a Dózsa monumentális szobra előtt tető alá hozott színpadon a megnyitón mondta: ha Dálnokról beszélünk, akkor rögtön a történelemnél kötünk ki.