Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföldi címerekről Európában

2018. szeptember 12., szerda, Magazin

A székelyföldi közigazgatási címerek módosítása Erdélynek Romániával való egyesülését követően címmel tartott előadást Lengyelországban dr. Szekeres Attila István heraldikus, a Háromszék munkatársa – tájékoztatott az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület.

  • Szekeres Attila István bemutatja Sepsiszentgyörgy címerének változását.  Fotó: Jovan Jonovski
    Szekeres Attila István bemutatja Sepsiszentgyörgy címerének változását. Fotó: Jovan Jonovski

A rendezvényt a lengyel Címer- és Zászlótudományi Intézet szervezte, és a lengyelországi Cieszyn városában, a Sziléziai Egyetem konferenciatermében tartották szeptember 6–8. között. Mint az egyesület közleménye hangsúlyozza, a IV. Európai Címer- és Zászlótudományi Konferencián bemutatott előadás célja megismertetni az európai szakemberekkel a székelyföldi heraldikát, valamint azt, hogy a száz évvel ezelőtti események nyomán Romániában mennyire hagyták vagy nem hagyták érvényesülni a hagyományos jelképeket.
A konferencián Európa tíz országából vettek részt szakemberek az Egyesült Királyságtól Finnországig. Szekeres Attila István, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja volt az egyetlen magyar, az egyetlen romániai előadó, részvételét az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület által nyert pályázattal Sepsiszentgyörgy önkormányzata támogatta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2018-09-12: Sport - :

Visszavonul a problémás pilóta (Motorsport )

Visszavonul a versenyzéstől az olasz Romano Fenati, aki vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíján 200 km/órás sebességnél meghúzta egyik riválisa fékkarját.
2018-09-12: Magazin - :

A Napszállta a magyar nevezett (Oscar-díj )

A Napszálltát, Nemes Jeles László filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért – adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap.