Kerékpározás Egy nap, huszonegy csapat és több mint 1500 kilométer

2018. szeptember 18., kedd, Sport

A Fitness Tribe által első alkalommal megszervezett Sugás 24H kerékpáros maratonversenyen a 21 résztvevő csapat huszonnégy óra alatt összesen 158-szor teljesítette a Honvéd-kút és az Erzsébet-forrás közötti távot, azaz 1516,8 kilométert tekertek. A legtöbbször, azaz hússzor a Daniela Csoma–Răzvan Schuler alkotta csapat tekert Sugásfürdőre, Koncz Alexandru pedig az Everest Challenge próbát pipálhatta ki.

A szombat reggeli rajtnál végül nem 24, hanem 21 alakulat jelent meg, viszont az egynapos sporteseményen több érdeklődő is csatlakozott az akcióhoz, akik képességük függvényében teljesítették a kijelölt távot. Birtalan Csanád főszervező szerint nagyszerű volt a hangulat, a szombat délutáni eső után pedig megnőtt a résztvevők száma. A legnagyobb érdeklődést az esti órákban és hajnalban mutattak, viszont éjjel 2 és reggel 6 óra között csak a győztes csapat tagjai, illetve az Everest Challenge próbát teljesítők tekertek.

 

 

A versenyen vegyes és férfi csapatok neveztek, és választhattak a rendelkezésükre álló 24 órából, amely alatt vállalják, hogy a Honvéd-kút és az Erzsébet-forrás között kerékpároznak. A kötelező egy órán kívül a résztvevők tovább is tekerhettek, legtöbbször a Daniela Csoma–Răzvan Schuler páros teljesítette a távot, a második helyen megosztva a Tompa Ernő–Torjai István és a Fodor István–Lurtz László duó végzett 13 körrel, a harmadik pedig a 11 kört tekerő Marton Ede–Simon István páros lett. A hivatalos adatok szerint a 21 csapat 158, a versenyen kívül jelentkezők 36 és az Everest Challenge kihívást teljesítők 74 alkalommal tekertek a kijelölt távon, ez pedig összesen 2528,4 kilométernek felel meg.

 

 

A benevezett csapatokon kívül két kerékpározó, Koncz Alexandru és Oláh József Botond vállalkozott az Everest Chal­lenge kihívás teljesítésére, vagyis arra, hogy 24 óra alatt negyvennégyszer kerékpározzanak a Csaba-forrás és a Sugás-tető közötti, 201 méteres szintkülönbségű részen, ami megegyezik a Föld legmagasabb csúcsának – Mount Everest 8848 méter – magasságával. A kerékpározók határaikat feszegetve vállalkoztak a rendhagyó kihívás teljesítésére, Koncz végül sikerrel vette az akadályt, Oláh viszont a 360 kilométerből és 8848 méter szintkülönbségből 251 kilométert és 6637 métert teljesített.

Birtalan Csanád szerint a kezdeményezésnek lesz folytatása, igyekeznek az esetleges hibákat kiküszöbölni, és újabb ötletekkel még jobbá tenni a verseny második kiírását, amelyre 2019. szep­temberében kerül sor.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1815
szavazógép
2018-09-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett feleség, édesanya, nagymama, testvér, anyós, anyatárs, jó szomszéd, barát, a homoródalmási születésű sepsiszentgyörgyi
FERENCZ JÁNOSNÉ
szül. CSÁKA EMMA
74 éves korában elhunyt.
Temetése 2018. szep­tember 18-án, kedden 13 órakor lesz a katolikus ravatalozóháztól unitárius szertartás szerint.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
497
2018-09-18: Sport - :

Győzelemmel felérő döntetlen Dániában (Ökölvívás )

A kovásznai Mezei Gabriella szeptember 15-én Koppenhágában lépett szorítóba egy nemzetközi, négymenetes ökölvívó-mérkőzésen a 27 éves dán Diana Nadim ellen. A hivatásos háromszéki bokszoló a pehelysúlyú-meccsen kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont a bírák döntetlent ítéltek.