Amikor függőleges a színpad

2018. szeptember 18., kedd, Kultúra

A PulzArt leglátványosabb, vasárnap esti előadásával ha rövid időre is, de újra rendeltetést nyert a volt Bodok Szálloda. A magyarországi The Flock Project mozgásszínház két, ég és föld között előadást teremtő művésze ugyanis egy vertikális produkciót mutatott be: az épület függőleges fala színpaddá alakult, az előadók pedig kötélen függve mutatták be a Mint a madárraj című negyedórás, igen intenzív előadást.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A művészi teljesítmény nem minden, igen komoly akrobatikai, erőnléti, illetve hegymászótechnikára alapozó biztonsági feltételeknek is teljesülniük kell. Hiszen függőleges pozícióban, kötélen lógva sokkal nehezebb és veszélyesebb egy történetet előadni, emberi dolgokról, érzelmekről, helyzetekről, keresésről mesélni, mint szokványos körülmények között, a biztonságos deszkákon. A Lennart Paar és Simor Ágnes függő páros egészen újat és merészet hozott Sepsiszentgyörgyre, előadásukat Turai Bálint szövege és Vázsonyi János szaxofonjátéka tette teljesebbé. E rendkívüli művészek nem csupán a történetet helyezték más nézőpontba, azt is bizonyítják, alkotók előtt nincs határ, nincsenek korlátok.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2018-09-18: Kultúra - Mózes László:

Épületvetítéssel zárult a fesztivál

Percekig különféle színű és formájú műalkotásokat öltött magára vasárnap este tíz óra után a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház homlokzata. Az épületvetítés szerzői a műfaj nemzetközileg elismert alkotója, Bordos László Zsolt tanítványai, e bemutatóval véget ért a PulzArt szabadtéri rendezvényfolyama.
2018-09-18: Közélet - Ferencz Csaba:

Hamburgig tekertek /volna/ (Tekerj egy jó célért! )

Bár kevesebben, mint amire a szervezők számítottak, de annál lelkesebben és eredményesebben tekertek szombaton Sepsiszentgyörgy utcáin a Tekerj egy jó célért! jótékonysági akció résztvevői. Ezúttal nemcsak a kerékpárosok, hanem a támogatók és kísérők is bekapcsolódhattak a párhuzamosan szervezett közösségi tevékenységekbe.