Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nagy-Románia térképe senkit sem zavar

2018. szeptember 22., szombat, Belföld

Az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezete szerint kettős mércét alkalmaz az oktatási minisztérium, amikor szeparatista jellegű politikai megnyilvánulásnak tekinti és elítéli, hogy a helyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai az iskola udvarán az egykori Nagy-Magyarország térképét rajzolták fel, de nem kifogásolja a román iskolák által centenáriumi vizuális elemként használt, Besszarábiát is magában foglaló térképeket Nagy-Romániáról.

A szervezet szerint hamis és teljes mértékig megalapozatlan vádak alapján szeretné megbüntetni az oktatási tárca a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola vezetőit és tanárait. Az RMDSZ az erdélyi magyarság és Székelyudvarhely elleni támadásként értékelte a minisztériumi elmarasztalást.

„Határozottan visszautasítjuk, hogy Székelyudvarhelyen bárki is szeparatista tettet hajtott volna végre, és sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a centenáriumi évben a bukaresti román nemzetiségű elit ismét soviniszta magatartást tanúsít. Tiltakozunk a kettős mérce alkalmazása ellen, ugyanis több iskolában a hivatalos iratokon a centenáriumi év vizuális elemei között megjelenik Nagy-Románia térképe is, amely ellen az oktatási minisztérium egyáltalán nem tiltakozik” – szerepel a közleményben.

Az RMDSZ-szervezet nyomatékosította: a Trianon előtti Magyarország földrajzi kiterjedése ugyanolyan történelmi tény, mint a két világháború közötti Nagy-Romániáé. A szervezet leszögezte: teljes mértékben támogatja a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolát, annak vezetőit és pedagógusait.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2018-09-22: Belföld - :

Az oktatási miniszter leváltását kéri az RMDSZ

Az RMDSZ Valentin Popa oktatási miniszter leváltását kéri a kormánykoalíciótól – jelentette ki a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) tegnapi kolozsvári ülése után tartott sajtótájékoztatóján Kelemen Hunor, a szövetség elnöke.
2018-09-22: Belföld - :

Dragnea marad az elnök

Tegnap tartották a Szociáldemokrata Párt végrehajtó bizottságának ülését, amelynek tétje az volt, hogy sikerül-e lemondásra kényszeríteni Liviu Dragnea pártelnököt, akit egyre többen bíráltak a párt vezetőségi tagjai közül, legutóbb egy nyílt levélben is felszólítva őt a lemondásra.