Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Asztalitenisz, Európa-bajnokságPóta Georgina bronzérmes párosban

2018. szeptember 24., hétfő, Sport

Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm bronzérmet szerzett a spanyolországi asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a női páros szombati elődöntőjében kettősük 4–3-ra kikapott a Sofia Polcanova–Jana Noszkova osztrák–orosz duótól.

A 33 éves Pótát és a 36 esztendős Ekholmot az első helyen emelték ki a szervezők, évek óta alkotnak egy párost a versenyeken, több World Tour-tornát is nyertek már, így egyértelműen ők voltak a mérkőzés esélyesei. A tizedikként rangsorolt, egyformán 24 éves Polcanova és Noszkova idén állt össze, de eddig nem értek el említésre méltó eredményt, a mostani elődöntő a legjobb teljesítményük.

A nyitószett Pótáék elképzelései szerint alakult, végig ők irányítottak, két-három ponttal mindig vezettek, és második játszmalabdájukat kihasználva hamar előnybe kerültek. A folytatásban is uralták a játékot, a második felvonásban a rivális 7–0-nál szerezte első pontját, és többet már nem is tudott gyűjteni, így máris 2–0 lett az állás a magyar–svéd kettős javára.

A harmadik játszmában aztán az egyes verseny első kiemeltje, a balkezes Polcanova hátára vette a párosukat, remek megoldásaival sorra nyerték a labdameneteket, és viszonylag könnyedén sikerült szépíteniük, majd a negyedik szettet a Póta–Ekholm páros 11–6-ra nyerte. A mérkőzésnek még messze nem volt vége, az ötödik felvonásban magára talált a rivális, Noszkova játéka is jelentősen feljavult. Előbb sikerült ismét szépíteniük, később pedig kiegyenlítettek, hiszen 11–2-vel behúzták a hatodik játszmát.

A döntő szett aztán már szorosabb csatát hozott, de ebben is végig az osztrák–orosz páros irányított, majd bejutottak a döntőbe. A magyar küldöttség ezzel befejezte szereplését a spanyolországi kontinensviadalon, melyet Póta harmadik helyének köszönhetően egy éremmel zárt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?






eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2018-09-24: Sport - :

Joshua megvédte világbajnoki öveit (Ökölvívás)

A brit nehézsúlyú profi ökölvívó Anthony Joshua megvédte négy világbajnoki övét, miután szombat este a Wembley Stadionban diadalmaskodott az orosz Alekszandr Povetkin felett.
2018-09-24: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy
id. SIKÓ SÁNDOR
szerető szíve életének 85., házasságának 59. évében 2018. szeptember 22-én megszűnt dobogni.
Temetése szeptember 24-én 13 órakor lesz a bölöni unitárius ravatalozóháztól.
A gyászoló család
du.