Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KosárlabdaMindent belead edzéseken a több játéklehetőség reményében

2018. október 1., hétfő, Sport

Kovács Renáta még csak 19 éves, de az előző idényben már bajnoki és Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett a Sepsi-SIC csapatával. A tehetséges kosárlabdázó a felnőttek közötti első évében is rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodott, bízik benne, hogy ez ebben a szezonban sem lesz másként. Az edzéseken a lehető legjobbat hozza ki magából, szeretné, ha a mérkőzéseken több lehetőséget kaphatna, és bizonyíthatná rátermettségét.

  • Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
    Fotó: Gyurkó-Henning Balázs

– Néhány nap, és kezdődik a bajnokság. Megterhelő felkészülés van mögöttetek, valamint öt edzőmérkőzést is játszottatok. Milyen volt számotokra az elmúlt hat hét?
– Egy eléggé megerőltető felkészülési időszak van mögöttünk, de ez nem újdonság, hiszen minden évben ez a legnehezebb időszak egy kosárlabdázó számára. Úgy érzem, a felkészülési időszakot elég jól bírtam, mivel már egy hónappal korábban elkezdtem az egyéni edzéseket, így talán könnyebben vettem az akadályokat. Kemény hat hét áll mögöttünk, viszont bízunk benne, hogy majd a bajnokság során a javunkat fogja szolgálni, fizikailag jobban bírhatjuk a mérkőzéseket, mint az ellenfeleink. Az edzőmérkőzések hasznosak voltak, egyes mérkőzéseken könnyen vettük az akadályokat, viszont a Sió Kupa keretében nehéz meccse­ket játszottunk, ami tanulságosnak bizonyult.
– Az előző idényt figyelembe véve mindössze két játékos, Annemarie Gödri-Părău és te maradtál a Sepsi-SIC-nél. Milyenek az új csapattársak?
– Mondhatni, teljesen új kerettel vágunk neki az idénynek. Az új csapattagok új lendületet hoztak, teljesen más a hangulat a pályán és azon kívül is. Olyan kosárlabdázókkal gazdagodott az együttes, akik csodálatos személyiséggel rendelkeznek, és a mérkőzéseken intelligensen játszanak. Úgy gondolom, sokat tudok tanulni tőlük, emellett pedig új barátokra is leltem.
– Mindössze 19 éves vagy, de már bajnokságot és Román Kupa-győzelmet ünnepelhettél a szentgyörgyi csapattal. Második szezonodat kezdted meg a felnőttek között. Milyen egyéni és kollektív célokkal várod a szombaton kezdődő bajnokságot?
– Egyértelműen a bajnoki és Román Kupa-címvédés a célunk, továbbá az Európa Kupában a lehető legtovább szeretnénk menetelni és színvonalas mérkőzéseket játszani. Egyéni célkitűzésem, hogy edzéseken úgy dolgozzak, hogy játékperceket érdemelhessek ki, és ha lehetőséget kapok, akkor a lehető legtöbbet szeretném nyújtani, hiszen ezzel segíthetem csapatomat. A legjobban talán azt szeretném, ha az Európa Kupában is pályára léphetnék.

 

Fotó: Miska Brigitta

 

– A bajnokság új felépítését te pozitívan értékeled?
– Az előző idényhez képest elég sokat változott a bajnokság lebonyolítása, viszont nekünk, fiatal játékosoknak az új szabályok lehetőséget biztosítanak a fejlődésre, hiszen az első félidőben kötelezően játszania kell egy huszonhárom év alatti kosárlabdázónak.
– Ebben az idényben is szerepeltek az Európa Kupában. Erős ellenfelek várnak rátok, viszont biztató előjel lehet, hogy Szekszárdon legyőztétek az orosz WBC Enisey csapatát. Mit várhatunk a Sepsi-SIC-től nemzetközi porondon?
– Azt gondolom, a Sepsi-SIC csapatával az elvárások elég nagyok nemzetközi színtéren is. Az biztos, hogy a mérkőzéseknek úgy vágunk neki, hogy a pályán minden tőlünk telhetőt megteszünk. Igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani, azonban azt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nagyon erős ellenfeleink vannak az Európa Kupa-csoportban. Mindenképp pozitívum, hogy a Sió Kupa 49. kiírásán legyőztük orosz ellenfelünket. Tudjuk, hogy csak barátságos mérkőzés volt, és tétmeccsen nehezebb lesz megismételni ezt a teljesítményt, de biztató előjel. Pozitívan állunk a kihívásokhoz, reméljük, meglesz az eredménye.
– Népes szurkolótábor támogat titeket, akik nemcsak belföldön, hanem a nemzetközi mérkőzésekre is elkísérnek, a hazai meccseken pedig nagyszerű hangulatot varázsolnak a Sepsi Arénában.
– A szurkolótábor számunkra egyértelműen a hatodik játékos minden mérkőzésen. Nagy lendületet és magabiztosságot ad számunkra az ő buzdításuk, támogatásuk. Sokkal több energia van bennünk, amikor ennyi ember biztat minket, velünk együtt örül sikereinknek. Mindig jó érzés tölt el, ha láthatom és tapasztalhatom, hogy ilyen szurkolóink vannak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2018-10-01: Gasztronómia - Demeter Virág Katalin:

Csemegék és ajándékok a kamrapolcon

Nem titkolom, az ősz a kedvenc évszakom. Szeretem megannyi színét, árnyalatát, illatát, akárcsak a hűvös reggeleket, a langyos, napsütötte délutánokat. S bár kicsit az elmúlásra emlékeztet, számomra mindenképpen a bőség jellemzi, ha a gasztronómia irányából kell megközelíteni. A kertek, gyümölcsösök gazdag termése ilyenkor mutatkozik meg igazán, színesek, illatosak a piacok és szeptember végén, október elején is találni még olyan zöldséget, gyümölcsöt az asztalokon, melyből valami igazán finom fogás készíthető. Kis türelemmel, üvegbe zárva akár a téli zimankóban is felidézhetjük a napsütötte, gazdag őszt – a kamrapolcra még most sem késő néhány csemegét felsorakoztatni. Igaz, ma már a boltok polcairól is leemelhetjük a szükséges lekvárt, savanyúságot, befőttet, ám bizonyos, ízben, aromában távolról sem olyan eredeti, mint a magunk készítette finomságok. Úgy gondolom, mindenképpen megéri a fáradtságot, s az sem mellékes: a termények zömét helyi termelőktől is beszerezhetjük. Ezúttal szerkesztőségi kedvencekből, illetve saját és családi receptjeinkből közlünk válogatást, melyeket olvasóink is kipróbálhatnak, elkészíthetnek, hiszen még tart a befőzési szezon. Jó munkát és jó étvágyat kívánunk!
2018-10-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szerettünk,
özv. ZIPPEL LÁSZLÓNÉ
(szül. SEBESTYÉN ERZSÉBET)
életének 97. évében csendesen elhunyt.
Drága halottunkat 2018. október 2-án, kedden 15 órától temetjük a közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
625