KosárlabdaMindent belead edzéseken a több játéklehetőség reményében

2018. október 1., hétfő, Sport

Kovács Renáta még csak 19 éves, de az előző idényben már bajnoki és Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett a Sepsi-SIC csapatával. A tehetséges kosárlabdázó a felnőttek közötti első évében is rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodott, bízik benne, hogy ez ebben a szezonban sem lesz másként. Az edzéseken a lehető legjobbat hozza ki magából, szeretné, ha a mérkőzéseken több lehetőséget kaphatna, és bizonyíthatná rátermettségét.

  • Fotó: Gyurkó-Henning Balázs
    Fotó: Gyurkó-Henning Balázs

– Néhány nap, és kezdődik a bajnokság. Megterhelő felkészülés van mögöttetek, valamint öt edzőmérkőzést is játszottatok. Milyen volt számotokra az elmúlt hat hét?
– Egy eléggé megerőltető felkészülési időszak van mögöttünk, de ez nem újdonság, hiszen minden évben ez a legnehezebb időszak egy kosárlabdázó számára. Úgy érzem, a felkészülési időszakot elég jól bírtam, mivel már egy hónappal korábban elkezdtem az egyéni edzéseket, így talán könnyebben vettem az akadályokat. Kemény hat hét áll mögöttünk, viszont bízunk benne, hogy majd a bajnokság során a javunkat fogja szolgálni, fizikailag jobban bírhatjuk a mérkőzéseket, mint az ellenfeleink. Az edzőmérkőzések hasznosak voltak, egyes mérkőzéseken könnyen vettük az akadályokat, viszont a Sió Kupa keretében nehéz meccse­ket játszottunk, ami tanulságosnak bizonyult.
– Az előző idényt figyelembe véve mindössze két játékos, Annemarie Gödri-Părău és te maradtál a Sepsi-SIC-nél. Milyenek az új csapattársak?
– Mondhatni, teljesen új kerettel vágunk neki az idénynek. Az új csapattagok új lendületet hoztak, teljesen más a hangulat a pályán és azon kívül is. Olyan kosárlabdázókkal gazdagodott az együttes, akik csodálatos személyiséggel rendelkeznek, és a mérkőzéseken intelligensen játszanak. Úgy gondolom, sokat tudok tanulni tőlük, emellett pedig új barátokra is leltem.
– Mindössze 19 éves vagy, de már bajnokságot és Román Kupa-győzelmet ünnepelhettél a szentgyörgyi csapattal. Második szezonodat kezdted meg a felnőttek között. Milyen egyéni és kollektív célokkal várod a szombaton kezdődő bajnokságot?
– Egyértelműen a bajnoki és Román Kupa-címvédés a célunk, továbbá az Európa Kupában a lehető legtovább szeretnénk menetelni és színvonalas mérkőzéseket játszani. Egyéni célkitűzésem, hogy edzéseken úgy dolgozzak, hogy játékperceket érdemelhessek ki, és ha lehetőséget kapok, akkor a lehető legtöbbet szeretném nyújtani, hiszen ezzel segíthetem csapatomat. A legjobban talán azt szeretném, ha az Európa Kupában is pályára léphetnék.

 

Fotó: Miska Brigitta

 

– A bajnokság új felépítését te pozitívan értékeled?
– Az előző idényhez képest elég sokat változott a bajnokság lebonyolítása, viszont nekünk, fiatal játékosoknak az új szabályok lehetőséget biztosítanak a fejlődésre, hiszen az első félidőben kötelezően játszania kell egy huszonhárom év alatti kosárlabdázónak.
– Ebben az idényben is szerepeltek az Európa Kupában. Erős ellenfelek várnak rátok, viszont biztató előjel lehet, hogy Szekszárdon legyőztétek az orosz WBC Enisey csapatát. Mit várhatunk a Sepsi-SIC-től nemzetközi porondon?
– Azt gondolom, a Sepsi-SIC csapatával az elvárások elég nagyok nemzetközi színtéren is. Az biztos, hogy a mérkőzéseknek úgy vágunk neki, hogy a pályán minden tőlünk telhetőt megteszünk. Igyekszünk a lehető legjobbat nyújtani, azonban azt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nagyon erős ellenfeleink vannak az Európa Kupa-csoportban. Mindenképp pozitívum, hogy a Sió Kupa 49. kiírásán legyőztük orosz ellenfelünket. Tudjuk, hogy csak barátságos mérkőzés volt, és tétmeccsen nehezebb lesz megismételni ezt a teljesítményt, de biztató előjel. Pozitívan állunk a kihívásokhoz, reméljük, meglesz az eredménye.
– Népes szurkolótábor támogat titeket, akik nemcsak belföldön, hanem a nemzetközi mérkőzésekre is elkísérnek, a hazai meccseken pedig nagyszerű hangulatot varázsolnak a Sepsi Arénában.
– A szurkolótábor számunkra egyértelműen a hatodik játékos minden mérkőzésen. Nagy lendületet és magabiztosságot ad számunkra az ő buzdításuk, támogatásuk. Sokkal több energia van bennünk, amikor ennyi ember biztat minket, velünk együtt örül sikereinknek. Mindig jó érzés tölt el, ha láthatom és tapasztalhatom, hogy ilyen szurkolóink vannak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1491
szavazógép
2018-10-01: Gasztronómia - Demeter Virág Katalin:

Csemegék és ajándékok a kamrapolcon

Nem titkolom, az ősz a kedvenc évszakom. Szeretem megannyi színét, árnyalatát, illatát, akárcsak a hűvös reggeleket, a langyos, napsütötte délutánokat. S bár kicsit az elmúlásra emlékeztet, számomra mindenképpen a bőség jellemzi, ha a gasztronómia irányából kell megközelíteni. A kertek, gyümölcsösök gazdag termése ilyenkor mutatkozik meg igazán, színesek, illatosak a piacok és szeptember végén, október elején is találni még olyan zöldséget, gyümölcsöt az asztalokon, melyből valami igazán finom fogás készíthető. Kis türelemmel, üvegbe zárva akár a téli zimankóban is felidézhetjük a napsütötte, gazdag őszt – a kamrapolcra még most sem késő néhány csemegét felsorakoztatni. Igaz, ma már a boltok polcairól is leemelhetjük a szükséges lekvárt, savanyúságot, befőttet, ám bizonyos, ízben, aromában távolról sem olyan eredeti, mint a magunk készítette finomságok. Úgy gondolom, mindenképpen megéri a fáradtságot, s az sem mellékes: a termények zömét helyi termelőktől is beszerezhetjük. Ezúttal szerkesztőségi kedvencekből, illetve saját és családi receptjeinkből közlünk válogatást, melyeket olvasóink is kipróbálhatnak, elkészíthetnek, hiszen még tart a befőzési szezon. Jó munkát és jó étvágyat kívánunk!
2018-10-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szerettünk,
özv. ZIPPEL LÁSZLÓNÉ
(szül. SEBESTYÉN ERZSÉBET)
életének 97. évében csendesen elhunyt.
Drága halottunkat 2018. október 2-án, kedden 15 órától temetjük a közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
625