Sportnapok, 2018Négyezren sportoltak aktívan

2018. október 1., hétfő, Sport

Talán az eddigi legsikeresebb Sportnapokon van túl Sepsiszentgyörgy – véli Nemes Áron főszervező, akit a szeptember 21–23. között lezajlott eseményről faggattunk. Elmondása szerint a rendezvény legfőbb erőssége az, hogy 12 év alatt a Sportnapok bekerült az emberek tudatába, és a sportkedvelők évről évre várják és készülnek rá.

  • Fotó: Toró Attila
    Fotó: Toró Attila

– A szervező szemszögéből milyenre sikeredett a Sportnapok tizenkettedik kiírása?
– Sportnyelven szólva egy osztállyal fennebb lépett a rendezvényünk. Ebben segítségünkre volt a sokkal alkalmasabb helyszín is, a sportkedvelők belakták a Sepsi Aréna minden szegletét, s mi igyekeztünk úgy kialakítani a programot, hogy maximálisan kihasználjuk ennek a lehetőségeit.
– Mi volt a 2018-as Sportnapok erőssége?
– A rendezvény legfőbb erőssége az, hogy 12 év alatt a Sportnapok bekerült az emberek tudatába. A sportkedvelők évről évre várják az újabb Sportnapokat, készülnek rá. Mi úgy alakítottuk ki a programokat, hogy a legkisebb korosztályoktól az old boysig, az alkalmanként mozgóktól a rendszeresen sportolókig mindenki bekapcsolódhasson. Számomra a legemlékezetesebb pillanat a Kicsid Gábor-tiszteletfutás volt, amelyen háromszéki olimpikonunk személyesen jelen volt, és úgy érzem, méltóan sikerült felelevenítenünk a sportember karrierjét. Sikeres volt a Khumba Trans Afrika-expedíció élménybeszámolója, a retró autó-kiállítás, a Sepsi OSK nyílt nap is többek közt. Úgy érzem, komoly választás elé állítottuk azokat, akik szombaton és vasárnap kilátogattak az Arénához, mivel nehéz volt dönteni a sok program közt. A sporttermekben, a jégpályán, a teniszpályákon folytonos volt a nyüzsgés. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az apróbb, csemegének számító – teqball, műkorcsolya, buborékfoci, búvárkodás – programszámok látogatottságáról is.
– Hiányosságok, vagy voltak-e olyan dolgok, amit másképpen kellett volna csinálni?
– Úgy érzem, a Sportágválasztóban több lehetőség van, s bízom abban, hogy jövőre több egyesület csatlakozik ehhez a programhoz. Az esti rendezvényeket akarnánk kissé átformálni. Szeretnénk népszerűsíteni a sportcentrikusabb táplálkozást, ehhez kellene a megfelelő partnereket megtalálnunk. Bár úgy éreztük, nagyon sok önkéntes segíti munkánkat, azt a következtetést vontuk le, hogy egy ekkora méretű rendezvényhez még több önkéntes erőre van szükségünk. Apróbb hiányosságok voltak még, de úgy látom, ezek elvesznek a pozitív dolgok tengerében.

 

Fotó: Toró Attila

 

– Az előző évekhez képest mintha kevesebb nézőt láthattunk... Ez annak tudható be, hogy a Sepsi Arénában és környékén voltak az események?
– Bár aggódtunk, hogy visszavetheti az érdeklődést, az Aréna választása jó döntés volt, egy ilyen szintű sportlétesítmény a legalkalmasabb az általunk kitűzött célokhoz. Ha úgy tűnt, hogy kevesebb a néző, ez csak annak tudható be, hogy a rendezvények nagy felületen megoszlottak. Vasárnap folyamán teljesen megtelt a parkoló, rengetegen jöttek ki a korcsolyapályára, a gyerekversenyekre, családi napra. Mi úgy tapasztaltuk, hogy megugrott a nézők száma idén, bár annak tudatában vagyunk, hogy az új helyszínen körülbelül 2–3 év múlva fogja elérni a teljes kapacitását a rendezvény.
– Sikerült összesíteni, hogy végül hány sportnapos programra került sor, és ezeken aktívan mennyien vettek részt?
– Közel száz programszám volt a három nap alatt, és 4000 körül volt az aktív sportolók száma, akik 55 különböző sportágban próbálhatták ki magukat. Összesen 1000 érmet, 250 serleget, 500 pólót osztottunk ki a győzteseknek. A számokat, a visszajelzéseket figyelembe véve levonhatjuk azt a következtetést, hogy eredményes rendezvényt tudhatunk magunk mögött, és akár azt is megkockáztatnám, hogy az eddig legsikeresebb Sportnapokat zártuk.
– Jövőre szintén szeptemberben és a Sepsi Arénában találkozunk? Lesz folytatás?
– Folytatás lesz, és úgy érezzük, szükség van egy ilyen eseményre, ahol kicsik és nagyok egyaránt mozgásba lendülhetnek. Új sportpályákkal kiegészülve még sikeresebb lehet a következő Sportnapok. A szeptemberi időpontválasztás jó döntésnek bizonyult, valószínűleg maradunk emellett. Köszönet támogatóinknak, akik mellénk álltak, különösképpen Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának. A Sportnapok rendkívül fontos pillére az, hogy a megyeszékhelyi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a sportra, nem csupán Sportnapokkor. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2018-10-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szerettünk,
özv. ZIPPEL LÁSZLÓNÉ
(szül. SEBESTYÉN ERZSÉBET)
életének 97. évében csendesen elhunyt.
Drága halottunkat 2018. október 2-án, kedden 15 órától temetjük a közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
625
2018-10-01: Sport - Miska Brigitta:

Továbbjutott a kupában a Kézdivásárhelyi SE (Kosárlabda)

A Ljubomir Kolarević irányította Kézdivásárhelyi SE szombaton 62–59 arányban legyőzte a Nagyváradi MSC csapatát a kézdivásárhelyi sportcsarnokban a Román Kupa visszavágó mérkőzésén, így kettős győzelemmel jutott a második körbe.