Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kosárlabda Kuti Nándor Szuperkupa-győztes

2018. október 1., hétfő, Sport

A Kolozsvári U-BT a sepsiszentgyörgyi Kuti Nándorral soraiban 83–76 (20–19, 20–20, 29–14, 14–23) arányú győzelmet aratott a Nagyváradi MSC felett szombaton a férfi kosárlabda Szuperkupa-mérkőzésen a nagyváradi Antonio Alexe Arénában.

  • A Szuperkupa-győztes kolozsvári csapat. Fotó: Federația Română de Baschet
    A Szuperkupa-győztes kolozsvári csapat. Fotó: Federația Română de Baschet

Az előző idényben Román Kupa-győztes kolozsvári csapat kezdte jobban a találkozót, hamar tízpontos előnyt épített ki, azonban a hazai környezetben pályára lépő, bajnoki címvédő nagyváradi együttes felzárkózott, a folytatásban pedig kiegyenlített játékot produkált. A szünet után a Mihai Silvășan irányította kosárlabdázók akarata érvényesült, így az utolsó tíz perc közepén 20 ponttal is vezetett a Szamos-parti csapat, a folytatásban pedig hiába próbálkozott Cristian Achim együttese, nem tudott lefaragni hátrányából. A 21 éves Kuti Nándor közel 29 perc játéklehetőséget kapott, begyűjtött három lepattanót és kiosztott egy gólpasszt, a Kolozsvári U-BT pedig 2016 áprilisa óta a hatodik trófeáját ünnepelhette.

 

 

„Nagyon szoros meccsre készültünk fel, tudtuk, hogy nem lesz könnyű a váradi közönség előtt nyerni, de erősek voltunk, ez pedig elég volt a Szuperkupa megnyeréséhez. Nagyon jól éreztem magam a pályán, még akkor is, ha ezúttal nem sikerült pontot dobnom, viszont egy kicsit nehéz volt megszokni ezt az új, huszonhárom év alatti játékosokra vonatkozó szabályt. Örülök, hogy segíteni tudtam a csapatomat, és már nagyon várom a következő mérkőzéseket, ami számomra fejlődési lehetőséget jelent. Remélem, egészséges leszek, így a célom, hogy minél több percet töltsek a pályán, és minden meccsen a lehető legtöbbet hozzak ki magamból. Ha ezeket sikerül teljesíteni, akkor biztos vagyok, hogy az eredmények sem maradnak el” – nyilatkozta Kuti Nándor, aki az előző szezonban a Román Kupa-győzelem mellett a bajnokságban bronzérmet nyert. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 674
szavazógép
2018-10-01: Sport - Miska Brigitta:

Továbbjutott a kupában a Kézdivásárhelyi SE (Kosárlabda)

A Ljubomir Kolarević irányította Kézdivásárhelyi SE szombaton 62–59 arányban legyőzte a Nagyváradi MSC csapatát a kézdivásárhelyi sportcsarnokban a Román Kupa visszavágó mérkőzésén, így kettős győzelemmel jutott a második körbe.
2018-10-01: Sport - :

Sepsiszentgyörgyi sikerrel zárult az idei verseny (Atlétika, SzentgyörgyI Félmaraton )

A sepsiszentgyörgyi Kelemen Péter és Suciu Mónika Szilvia sikerét hozta szombaton a Szentgyörgyi Félmaraton tizenhatodik kiírása, amelyen több mint száz futó vett részt a gyerek korosztálytól egészen a felnőttig. A megyeszékhelyi utcai futóversenyt a Gáll Lajos Futókör szervezte Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság közreműködésével.