Vegetáriánus szalonna

2018. október 2., kedd, Magazin

Vegetáriánusok által is fogyasztható „szalonnát” állítottak elő laboratóriumban az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhely agráregyetemének diákjai – adta hírül a Szevodnya ukrán napilap.

Az ukránok nemzeti eledelének számító szalonna vegetáriánus változatának receptje meglepően egyszerű. A műszalonna növényi olajból és zselatinból áll. Dmitro Bigyuk, az egyetem táplálkozástani tanszékének tanára szerint a vegetáriánus szalonna egészséges alternatívája az igazinak, hiszen nem tartalmazza az állati eredetű szalonnában lévő káros anyagokat. Az egyetemi tanár elmondta, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű műszalonnát tudnak készíteni, így sósat, paprikásat, illetve egyéb fűszerekkel ízesítettet, de akár savanyú vagy édes ízűt is. Állítja, hogy megfelelő fűszerezéssel íze megkülönböztethetetlen az igazi szalonnáétól.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1445
szavazógép
2018-10-02: Magazin - :

Filmtettfeszt Háromszéken is

Tizennégy nagyjátékfilmet vetítenek a 18. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemlén, amely Erdély 14 településén – köztük Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán – zajlik – közölték vasárnap a szervezők. A Filmtett Egyesület által szervezett seregszemlén minden évben a legújabb magyar filmeket mutatják be, ugyanis az alkotások zömét nem vetítik a mozikban.
2018-10-02: Magazin - :

Kitiltják a dízelautókat

Közlekedési szigorítás lépett érvénybe a Pó-alföld fedte észak-olaszországi tartományokban a legalacsonyabb környezetvédelmi besorolású járművek forgalmának korlátozásával.