Tanévnyitó az egyetemenLegyetek nyitottak az újra

2018. október 2., kedd, Közélet

Százöt első éves hallgatóval nyitotta meg a 2018–2019-es tanévet a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozata. A tegnapi tanévnyitó ünnepségen Cziprián-Kovács Loránd tagozatvezető elmondta, bízik abban, a jövőben új szakok is indulnak, és akkor benépesül a kétezer hallgatóra tervezett épület, amelyben jelenleg háromszázharminchatan tanulnak a három főszakon.

  • Fotó: Albert levente
    Fotó: Albert levente

Fosztó Mónika, az üzletigazgatási tanszék vezetője arra biztatta az elsőéveseket, higgyenek saját tudásukban, de legyenek nyitottak az újra. A földet gyermekeinktől kölcsönözzük, így tekintsünk az élhető jövőre – hangsúlyozta Bartalis Ildikó, a környezettudományi szak irányítója. A köztisztviselői státus ma is megbecsült hivatás – mondta Székely Zsolt a közigazgatási szak képviselőjeként. Szerinte, aki folyamatosan tanul, fiatal marad, aki lemond a gondolkodás frissítéséről, az korán megöregszik.
A Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán a mesteri képzéssel együtt százöten kezdik meg idén az első évet, a hallgatók összlétszáma 336. A huszonegyedik tanévnyitón nem mutattak be új tanárokat, a tantestület a régi maradt, Cziprián-Kovács Loránd tagozatvezető szerint továbbra sem kell tenni mást, mint tanulni, tanulni, tanulni...

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 970
szavazógép
2018-10-02: Jegyzet - Nagy D. István:

Fülelők alkonya?

Ha nem ebben az országban tengetnénk mindennapjainkat, még örvendezhetnénk is Marian Cucşa, a Román Hírszerző Szolgálat (RHSZ) tevékenységét felügyelő parlamenti bizottság alelnöke hétvégi, Temesváron elhangzott kijelentésének, mely szerint az igazságügyi intézményekkel kötött együttműködési megállapodások felmondása óta hetven százalékkal csökkent a belbiztonsági hatóság által végzett lehallgatások száma.
2018-10-02: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Ünnepeltek az unitáriusok (Kökös )

A Szent Mihály napját követő vasárnap az unitáriusok hagyományos őszi hálaadó ünnepe. És bár hamarosan a helyi unitárius műemlék templomot is fel kell majd szentelni, a hálaadást  újabb egyházközségi esemény követte, vasárnap délután – elsőként Háromszéken – a kis lélekszámú kökösi egyházközség mellszobrot emelt a vallásalapító Dávid Ferenc püspöknek.