Kézdivásárhelyi segélyszállítmány Moldvába

2008. augusztus 7., csütörtök, Közélet

Hétfőn érkezett meg Suceavára a múlt hét végén Kézdivásárhelyen összegyűjtött segély. A főleg tartós élelmiszert és ruhaneműt tartalmazó szállítmány kísérőjét Nicuşor Ioan Todiruţ, Suceava megye rendőrfőkapitánya személyesen fogadta, és segített abban, hogy a segélyt valóban a rászorulók kapják meg.

Az augusztus elseje és negyedike közti gyűjtés kezdeményezője Nagy Ernő, hivatalos nevén Ernest Gross üzletember, aki a 2016 másfél literes ásványvizes palackon kívül a huszonkét tonnás kocsit is biztosította. A rádióban közzétett felhívására hatvankét magánszemély és cég jelentkezett, és vitt a Gábor Áron téren levő teherkocsihoz adományt. A gyűjtési akcióba a kézdivásárhelyi rendőrök is bekapcsolódtak. A legnagyobb értékű adomány a Ro-D Transport, a Secuiana, a Biofarm, a Kandy, a Mi-tu-ház, az Ilu cégtől, a városi Vöröskereszttől, valamint a szentkatolnai Bakk István, a kézdivásárhelyi Rákosi János és Nelu Oancea magánszemélyektől származott. A Secuiana Trans Rt. a borvizes palackoknak Bodokról a céhes városba történő szállításában nyújtott segítséget. Nagy Ernő rendkívül furcsának tartja, hogy a huszonkét tonnás kocsi negyed terűvel indult útra. A személy- és teherszállítással foglalkozó magánvállalkozó idén 3800 nyugdíjasnak biztosít ingyenes utazási lehetőséget. Elvárta volna tőlük, hogy valamennyien legalább egy-egy konzervvel és egy-egy üveg ásványvízzel segítsék a moldvai árvízkárosultakat. Talán legközelebb...

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1786
szavazógép
2008-08-07: Faluvilág - Bodor János:

Nem azt kell nézni, ki milyen színekben szerzett mandátumot (Beszélgetés Fejér Leventével, Zabola MPP-s alpolgármesterével)

A június 1-jei helyhatósági választások eredményeként a tizenhárom tagú zabolai tanácsban az RMDSZ-t hét, a Magyar Polgári Pártot négy, a román koalíciót két tanácstag képviseli. A testület hét szavazattal az MPP színeiben mandátumot nyerő Fejér Leventét választotta a község alpolgármesterévé.
2008-08-07: Közélet - x:

Árvízi mérleg eltérő adatokkal

5595 házat érintettek az áradások, ezekből 3900-at tatarozni kell, 1492-t pedig újjá kell építeni. Az árvíz nyomán károsult személyek száma 21 190 — jelentette be tegnap Cristian David belügyminiszter.