Ifjúsági olimpiaMilák Kristóf és Rabb Krisztián aranyérmes

2018. október 9., kedd, Sport

Milák Kristóf szerezte az első magyar aranyérmet a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A 18 éves úszó a 400 méteres gyorsúszás döntőjében diadalmaskodott. Nem sokkal később a 16 éves kardozó, Rabb Krisztián is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, miután a döntőben 15:13-ra diadalmaskodott a dél-koreai Hjun Dzsun felett.

  • Fotó: Magyar Úszó Szövetség
    Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Már az ifjúsági olimpia első versenynapján megkezdte szereplését a magyar csapat talán legerősebb részlege, a nyolctagú úszóválogatott. A 400 m gyors délelőtti előfutamában Kalmár Ákos és Milák Kristóf is bizonyította rátermettségét – nem mellesleg az utóbbi két év junior Európa-bajnokairól beszélünk, előbbi 2017-ben, utóbbi pedig az idén győzött ezen a távon a kontinensviadalon. A bajaiak versenyzője a második, az érdiek újdonsült felnőtt Európa-bajnok úszója pedig a harmadik legjobb idővel került be az esti programba, amelyben egyébként óriási küzdelemre volt kilátás, miután a nyolc döntőbe jutott versenyző ideje között nem volt egy másodperc különbség sem.

Milák az esti döntőben újfent megmutatta, hogy nem csak pillangón klasszis. Parádésan felépített versenyzéssel, a végén nagyszerű hajrával elsőként csapott célba. 3:48.08 perces ideje új egyéni csúcsot jelent, és immár nemcsak junior Európa- és világbajnoknak, felnőtt Eb-arany- és vb-ezüstérmesnek mondhatja magát, hanem ifjúsági olimpiai bajnoknak is.

 

Fotó: utanpotlassport.hu

 

Rabb begyűjtötte a magyar küldöttség második Buenos Aires-i aranyérmét. A korosztályos Európa-bajnok öt győzelemmel és két vereséggel kezdett a selejtezőben, összesítésben a harmadik legjobb eredménnyel került a tizenhatos főtáblára. Első ellenfele a román egyéni kadétvilágbajnok, Andrei Păștin volt, akit 15:8-ra legyőzött, így az ellenfél ismeretében a vártnál jóval könnyebben jutott a negyeddöntőbe.

A legjobb négy közé kerülésért a német Antonio Heathcock ellen tette próbára magát, és győzött 15:11-re, majd az elődöntőben azzal a Mazen Elarabyval találkozott, aki az első helyen kiemelt franciát búcsúztatta egy körrel korábban. Az egyiptomi sem jelentett akadályt, hiszen a Vasas 16 éves sportolója ellenállhatatlan vívással 15:6-ra verte, ezzel biztosította helyét az esti fináléban. Az október 6. és 18. között zajló III. nyári ifjúsági olimpián 20 sportágban 79 magyar fiatal áll rajthoz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1294
szavazógép
2018-10-09: Sport - :

Hét döntős (Birkózás)

A megyeszékhelyi sportiskola mellett a Sepsiszentgyörgyi MSC nyolc birkózóval képviseltette magát a Barcarozsnyón megrendezett ifjúsági III–IV-es korosztályos megyeközi viadalon, ahonnan heten kvalifikálták magukat a hónap végén sorra kerülő döntőre.
2018-10-09: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Amikor a kudarc siker

Mintha háború után lennénk, úgy számolgatja mindenki a hétvégi népszavazás győzteseit és veszteseit. Első látásra egyértelműnek tűnik, hogy a román ortodox egyház és a kormánykoalíció égett le a legjobban, de azért árnyaltabb a kép.