Országmárka

2018. október 10., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Románia országmárkájának értéke 27 százalékkal, 222 milliárd dollárra növekedett a tavalyhoz képest, ezzel a 45. helyet foglalja el a százas listán, megelőzve Magyarországot (54. hely), Szlovákiát (55.), illetve Görögországot (59.) is.

A nemzetközi pénzintézetek adataiból összeállított tanulmány szerint a lista élén az Amerikai Egyesült Államok áll (25 900 milliárd dollárral), a második Kína (12 800 milliárd dollár), a harmadik Németország (5100 milliárddal), de Romániát olyan országok is megelőzik, mint Irán, Kolumbia, Vietnám és Banglades. Az országmárka (brand) értékét három kritérium – a termékek és szolgáltatások, a turizmus és a szociális beruházások – értéke alapján az ország nemzeti össztermékével összhangban számítják ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 776
szavazógép
2018-10-10: Pénz, piac, vállalkozás - :

Gyakorlat a szakoktatásban

Huszonnégy hónapos futamidejű, egymillió lejes keretösszegű projektet indított a Puskás Tivadar Szakközépiskola.
2018-10-10: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kamatmegtakarítás

Az alapkamat 610 bázispontos csökkentése 2012 augusztusa és 2017 vége között 1600 milliárd forint kamatmegtakarítást eredményezett a magyar költségvetés számára, egyedül 2017-ben 610 milliárd forint volt a kamatmegtakarítás, idén várhatóan további 800 milliárd forintot spórolhat meg ennek hatására a büdzsé – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke tegnap az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.