Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

NépmesePontok

2018. október 11., csütörtök, Család

Akik gyermekkorukban találkoznak a népmesék világával, olyan ismeretekre tesznek szert, amelyek az emberismeretben, az emberekkel való bánásmódban adnak magatartásmintákat – hangoztatta Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke az első magyarországi NépmesePont megnyitóján Dunaújvárosban.

  • Forrás: duol.hu
    Forrás: duol.hu

A nemzet és annak összetartozása szempontjából is fontosak a népmesék – emelte ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a megnyitón –, mert közös a szimbólumviláguk, közös alaptörténetek jelennek meg bennük, és nem ismernek határokat. Hozzátette: a népmesék által a gyermekek fantáziadúsabb, kreatívabb és érzelmileg stabilabb felnőtté válhatnak, a mesélés pedig elmélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot is. Hangsúlyozta: a NépmesePontok hidat képeznek a múlt népmesekincse és a jelen technikai fejlődése között, de egyfajta „ellenkultúrát” is erősítenek a fogyasztói társadalom által diktált trendekkel szemben, ugyanis gyorséttermek és hasonló helyszínek helyett itt is lehet tartani például születésnapi zsúrokat.  Magyarországon több mint egy tucat helyszínen létesülnek NépmesePontok az Európai Unió és a magyar kormány által finanszírozott, több mint egymilliárd forintos keretösszegű pályázatból. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2018-10-11: Család - :

Éltető beszélgetéseink (3.)

Valakit meghallgatni csak akkor tudunk, ha odafigyelünk, vagyis közben csendben vagyunk. A másik emberre összpontosítani, jelenlétében aktívan részt venni nem mindig könnyű, de elvárható. „A jó hallgatás” nemcsak összeszedettséget, hanem egyfajta önátadást is megkövetel.
2018-10-11: Család - :

Légyölő galóca (1.)

Ez a piros kalapú, fehér pöttyös gomba minden korban felkeltette az emberek érdeklődését.